Jeugdhuiswerking krijgt nieuw spoor

Print
De jeugd uit Lanklaar kan vanaf vandaag (vrijdag) opnieuw terecht in een jeugdhuis.
BR>
Enkele jongeren hebben hun krachten gebundeld en het initiatief genomen de jeugdhuiswerking nieuw leven in te blazen. Het stadsbestuur heeft een ruimte vrij gemaakt in zaal De Vrietsel om de jeugd een thuis te geven.

Het Lanklaarse jeugdhuis Tram ‘55 werd twee jaar geleden door een onbekende totaal vernield. Met zware hamers werd het binneninterieur in één nacht kort en klein geslagen. (zie foto)

De vereniging Lanklaar Interactief, die het jeugdhuis toen pas gerenoveerd had, kon financieel niet opnieuw instaan voor de wederopbouw. Daarmee stond de Lanklaarse jeugd van de ene dag op de andere op straat. “Het was niet fijn zo over straat te moeten dolen,” aldus Ronny Simons, huidig voorzitter van de nieuwe jeugdhuiswerking Tram ‘55.

“We waren ons jeugdhuis kwijt én we geraakten onze vrienden kwijt omdat we geen ontmoetingsplaats meer hadden. Met een aantal jongeren zijn we ons blijven inzetten om een jeugdhuis in Lanklaar te houden. Dat was niet makkelijk."

"Er waren blije momenten na vergaderingen, maar soms zagen we het niet meer zitten. Met het stadsbestuur zijn we rond de tafel gaan zitten. Ons gezellige jeugdhuis, dat in 1955 bestond uit twee oude tramvoertuigen van de lijn Lanaken- Maaseik, is onherstelbaar. We zijn blij dat we van de stad zaal De Vrietsel mogen gebruiken als jeugdhuis.”