Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf

Print
Gilberte V. (70) uit Diepenbeek is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in de Heidestraat in Diepenbeek. Rond 3 uur werd het slachtoffer opgemerkt door een passant.
BR>
Uit onderzoek blijkt dat de fietsster was aangereden door een voertuig. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De politie is nu op zoek naar getuigen.

Bij de 100-centrale kwam zondag even na 3 uur de oproep binnen dat een fietsster zwaar gewond in de Heidestraat lag, ter hoogte van huisnummer 74 (slagerij Colla).De ambulance en de politie gingen ter plaatse. Het slachtoffer werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het Salvatorziekenhuis in Hasselt gebracht.

Uit de vaststellingen ter plaatse blijkt dat de fietsster de Heidestraat volgde, komende vanuit de richting Kempenstraat en rijdend in de richting van de Alfons Jeurissenstraat. Op de plaats van de aanrijding - ter hoogte van huisnummer 74 - zijn glasscherven aangetroffen, afkomstig van de ruit van het aanrijdend voertuig. De bestuurder van het aanrijdend voertuig heeft na de feiten echter zijn weg vervolgd zonder zich kenbaar te maken. Een gerechtsdeskundige kwam zondagnamiddag ter plaatse om nog meer sporen te zoeken.

De politie is nu op zoek naar personen die tussen 1.30 en 3.08 uur iets hebben gezien in de straat of er zijn gepasseerd. Zij worden gevraagd om zich te melden bij de Politiezone HAZODI. Verder worden autoherstellers en autoruitherstellers gevraagd om het te melden als ze een herstelling zouden moeten uitvoeren die mogelijk door het ongeval veroorzaakt is.

De politiezone HAZODI is bereikbaar op het telefoonnummer 011/26.26.66. De nodige discretie zal worden gewaarborgd.