Diepenbeekse villa blikvanger in tv-reeks

Wie in Diepenbeek langs de Keizel passeert, kan er onmogelijk naast kijken. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het Starship Enterprise een crashlanding heeft gemaakt in een lemen hoeve, maar dat zou het werk van het architectentrio en de eigenzinnige visie van eigenaar Jan Kriekels onrecht aandoen. Het is een metamorfose van een woning, de toekomst die uit de schulp van het verleden kruipt.

ksleurs

BR>

“Met dit huis wil ik een brug slaan tussen vroeger en nu. Het is zo ontworpen dat het verschillende generaties moet meegaan,” aldus Kriekels, die tijdens de werken het bezoek kreeg van de makers van de docureeks ‘Het leven zoals het is: baksteen in de maag’. Vanaf de straatkant oogt het euh... gebouw indrukwekkend. Een immens halfrond dak steekt uit de achterzijde van de lemen hoeve."

"Metershoge hekken scheiden het huis van de buitenwereld. Eigenaar Jan Kriekels, marketingdirecteur van de Limburgse radiatorenfabrikant Jaga, stuntte in september van vorig jaar nog door een reusachtig houten kunstwerk te bouwen tijdens het woestijnfestival Burning Man.“Voor mij is dit huis ook een kunstwerk, net zoals ik van alles een kunstwerk probeer te maken. Ik heb vele avonden met de architecten gebrainstormd, we hebben over de kleinste details nagedacht. Alles moest uniek zijn.”

Aan de achterzijde ligt een grote vijver die tot tegen het huis loopt. “Toen er nog boeren woonden, liepen hier koeien en stonden er perzikbomen. Ik heb een vijver laten aanleggen omdat ik aan het water wilde wonen. Iets wat de mens trouwens altijd heeft gedaan.Vandaar ook het bootconcept aan de achterzijde van het huis. Als ik ‘s morgens naar buiten kijk, zie ik niets dan water. In de zomer krioelt het hier van het leven: vissen, kikkervisjes, libellen, reigers, prachtig toch.”

Aangeboden door onze partners