Alvermenneke gestolen

Print
Het Alvermenneke, een bronzen beeld dat de noeste Diepenbeekse werkmens symboliseert, is door vandalen van zijn sokkel gerukt en spoorloos verdwenen.
BR>
Eerder hadden onverlaten ook al een beeld weggehaald van de patroonheilige van de centrumkerk, Sint-Servaas. Dat dook weken later in stukken gezaagd op tussen oud ijzer.

“Ook nu ontbreekt elk spoor”, zucht burgemeester Steegmans. “Het beeld is aan de gemeente geschonken door de heemkundige kring, die daarvoor geld inzamelde bij de Diepenbekenaren. De lijst van de 68 mensen en 8 verenigingen die toen mee betaald hebben voor het beeld, zit trouwens in de sokkel verwerkt."

"Pal in het midden van het centrum, recht tegenover het gemeentehuis stond het beeld van Lieve Decosemaeker.De gemeente kreeg het in 1988, maar sindsdien is het een keer verplaatst wegens de herinrichting van de doortocht in het centrum.”

“Het Alvermenneke was gegoten in brons en zeker een halve meter hoog. De politie is op de hoogte en volgt verschillende sporen. We hebben de verdwijning enkele dagen stil gehouden omdat we hoopten dat hier grappenmakers aan het werk zijn, maar dat blijkt niet het geval. De kans dat we het beeld in zijn oorspronkelijke staat terugkrijgen, wordt met de dag kleiner.”