Basket Bree mogelijk nog deze week opgedoekt

Print
Haalt Bree, zuchtend onder een onmogelijke schuldenberg, het einde van de week? De kans is klein. Een half jaar geleden ontsnapte de Limburgse eersteklasser alleen via allerlei kunstgrepen aan het vallende doek, maar de situatie is ondertussen nog fors verslechterd.
BR>
De oude schulden zijn niet aangezuiverd en werden alleen maar verzwaard door nieuwe tekorten, zodat het gat (1,5 miljoen euro?) groeit. Zelfs spelerslonen lopen achterstand op.

Naar verluidt zijn er problemen met de betalingen van de laatste twee maanden. Bovendien heeft de kampioen van 2005 door zijn vorige geritsel bij vele instanties alle geloofwaardigheid vergooid. Auditbureau Deloite licht deze week de club door.

De Liga van de eersteklassers zal op basis daarvan een besluit treffen. Het bestuur van Bree lanceert nog altijd optimistische geluiden. “Deze week nog komt er een oplossing. En pas op: wie weet spelen we dan nog mee voor de titel,” zo beweerde een van de spilguren achter de schermen.

Volgens insiders kan niet anders dan de hakbijl volgen. Als Bree halfweg de jaargang uit competitie genomen wordt, volgt een rampscenario.