”Stijf en een beetje moe”

Print
Kim Clijsters, die zondag nog de finale won in Hasselt, moet pas morgen aan de slag in Madrid. “Ik ben blij met dat extra dagje rust,” zei de Breese. “Want ik ben wat stijf en ook een beetje moe.” Niet onlogisch: in Hasselt stond Clijsters bij haar comeback vijf dagen op rij op de baan.
BR>
Bovendien verliep de vlucht naar Madrid met horten en stoten. Bijna negen uur had ze nodig om in de Spaanse hoofdstad te geraken. “We hadden de ene vertraging na de andere,” sakkerde ze.

“Eerst moesten we een uur wachten in Zaventem, daarna hebben we nog drie kwartier in een stilstaand vliegtuig gezeten. In Madrid duurde het een eeuwigheid vooraleer we onze koffers hadden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, was er niemand in het hotel om ons in te checken. Het was half twee ‘s nachts toen ik doodmoe in mijn kamer kwam.”

Moe of niet. Stijf of niet. Clijsters werkte gisteren plichtsbewust twee trainingen af met sparringpartner Wim Fissette. “Dat is echt wel nodig om gewoon te geraken aan de lichtere ballen en aan de baan. De Masters is een raar tornooi: vanaf de eerste bal moet het raak zijn. Iedere extra trainingsminuut is dus meegenomen.”