Aanvragen nachttarief verdubbeld

Print
Sinds september vorig jaar is het aantal aanvragen voor een dag- en nachttariefmeter bij Interelectra verdubbeld.
BR>
Dat heeft alles te maken met de invoering, begin dit jaar, van het weekendtarief voro stroom. Intussen zitten enkele tientallen Limburgers nog wel met een oude klokjesmeter die het weekendtarief niet aanrekent.

“Half december hebben we een brief van Interelectra ontvangen met de mededeling dat we vanaf 1 januari ook tijdens het weekend kunnen genieten van nachttarief”, doet Gilbert Deckers uit Beverlo zijn verhaal.

“Er werd uitdrukkelijk vermeld dat we daar zelf niets voor hoefden te doen. Toen mijn vrouw het eerste weekend na nieuwjaar de was ging doen, noteerde ik puur uit interesse de stand van mijn nachtmeter. Groot was mijn verbazing toen bleek dat die ‘s middags nog dezelfde cijfertjes vertoonde. Toen ik achteraf bij familie navraag deed, bleek zich daar net hetzelfde voor te doen. Uit de gesprekken met Interelectra heb ik begrepen dat al wie over een meter met een klokje beschikt, die moet laten aanpassen.”

Bij Interelectra bevestigt woordvoerder Jos Liebens dat de klokjesmeters geen weekendtarief aanrekenen.

“We hebben die meters dan ook systematisch vervangen toen we wisten dat het weekendtarief ingevoerd zou worden. Maar enkele tientallen meters zijn door de mazen van het net gevallen. Het gaat om de meters die in een heel ver verleden zijn geplaatst, en waarvan de gegevens niet goed geregistreerd werden.”

Inmiddels blijken de Limburgers niet echt storm te lopen voor het goedkopere weekendtarief. “Het aantal aanvragen voor een tweevoudige uurtariefmeter is sinds september wel beginnen te stijgen”, zegt Liebens.