Pedofiele verkrachter uit Beringen krijgt milde straf

Print
De correctionele rechtbank in Mechelen heeft vrijdag een 28-jarige man uit Beringen veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan enkel de periode van zijn voorhechtenis effectief geldt. De man stond terecht voor de verkrachting van vijftien minderjarige jongens.
BR>
Via chatrooms legde Luc C. uit Beringen in 2004 contact met achtenveertig jongens tussen 10 en 14 jaar oud. Daarvoor gaf de man, die volgens een deskundigen een erg hoog IQ heeft, zich uit als een twaalfjarige. Van een ontmoeting maakte hij telkens gebruik om de kinderen te misbruiken.

Luc C. gaf toe met vijftien jongens seksueel contact te hebben gehad. De reeks verkrachtingen kwam aan het licht toen de Mechelse politie hem in 2004 opmerkte aan de Nekkerhal, in het bijzijn van een twaalfjarige jongen. Onderzoek bracht aan het licht dat Luc C. het kind zijn wagen liet besturen, als beloning voor geleverde seksuele prestaties.

Op basis van een psychiatrisch verslag mocht de beklaagde na anderhalve maand voorhechtenis de gevangenis verlaten. Hoewel het Openbaar Ministerie vijf jaar cel voor hem vorderde, stuurde de correctionele rechter Luc C. vrijdag niet terug naar de cel.

Als de man zich laat behandelen voor zijn pedofiele neigingen, geldt uitsluitend de periode van zijn voorhechtenis als effectief deel van de uitgesproken celstraf van drie jaar.