Beringen bindt strijd aan tegen jongerenwerkloosheid

Print
Om de hoge jongerenwerkloosheid in de gemeente aan te pakken heeft de stad Beringen een actieplan opgesteld dat bestaat uit de begeleiding en opleiding van jongeren en het creëren van jobs in de lokale diensteneconomie.
BR>
In eerste instantie zijn acht voltijdse en zeven halftijdse jobs gecreëerd specifiek voor jongeren die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

“Beringen is één van de dertien steden en gemeenten die vorig jaar door de Vlaamse overheid geselecteerd werden om actie te ondernemen tegen de hoge jongerenwerkloosheid”, vertelt voormalig schepen voor Tewerkstelling Mario Volders.

“Begeleiding en opleiding van jongeren is het eerste onderdeel van het actieplan. Dit gebeurt in regie van de VDAB en werd in Beringen uitbesteed aan Arktos. Arktos organiseert hiervoor de cursus ‘Get Busy’ die speciaal bedoeld is voor jongeren die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Naast deze cursus worden nog tal van inspanningen geleverd voor de jongeren om een brug te slaan naar werk.”

Daarnaast levert de stad Beringen zelf een bijdrage om de jongerenwerkloosheid tegen te gaan door het creëren van jobs in de lokale diensteneconomie.