Lijst Truyen bestuurt zonder CD&V

Lijst Truyen gaat As alleen besturen en dus niet in zee met de CD&V. Truyen heeft een nipte meerderheid (10 van de 19 zetels) en in principe dus ook geen partner nodig.

ksleurs

BR>

De CD&V reageert teleurgesteld, temeer omdat de partij vorige legislatuur wel een coalitie vormde met Truyen. Volgens een persbericht van Truyen zijn er meteen na de verkiezingsuitslag gesprekken gevoerd met de CD&V.

“Maar uit die gesprekken blijkt dat de CD&V te hoge verwachtingen heeft. Eén schepenzetel, waaronder de bevoegdheid openbare werken met de bijhorende intercommunales en één gedeeld voorzitterschap voor het OCMW, was wat veel. Na rijp beraad hebben we dan beslist om de uitdaging alleen aan te gaan en niet met de CD&V in de boot te stappen."

"Niet dat we niet tevreden zijn met het geleverde van onze coalitiepartner afgelopen legislatuur maar omdat ook de kiezer een signaal heeft gegeven.We hebben voldoende ervaring, gedrevenheid en kwaliteit in huis om deze rit tot een goed einde te brengen.”

Luc Nijs (foto), lijsttrekker van CD&V reageert teleurgesteld. “Ik steek niet onder stoelen of banken dat we graag zouden deelnemen aan het bestuur. De CD&V is geen oppositiepartij. Maar ja, als Truyen tien mensen tevreden moet stellen, dan is dat zo.We hebben inderdaad een volledig en een gedeeld mandaat gevraagd, met de bedoeling met één naar huis te gaan. Maar ook dat is blijkbaar al niet meer bespreekbaar.”