Amazones tegen borstkanker

Print
Amazones nemen het op tegen borstkanker. De Belgian Classic Amazone Association beeldt donderdag 16 november in Klein Peeteren (Alken) Andalusische, Griekse, Friese en sprookjesamazones uit.
BR>
“Vrouwen en paarden zijn erg met elkaar verwant”, zegt initiatiefneemster Geneviève Crahay, een dame die met haar pony’s ons land al heeft verdedigd in het park van de Britse koningin. “Ze doen zich alle twee erg sterk voor, maar ze zijn alle twee erg broos en erg gevoelig.”

Geneviève Crahay is 15 jaar geleden met amazonerijden begonnen. “Als meisje van 20 - ik ben nu 61 - heb ik indertijd een paar amazones gezien die door het bos vlogen. Verschrikkelijk elegant, vond ik dat en dat beeld is me altijd bijgebleven.”

Die vroegere manier van rijden zet Geneviève Crahay nu voort in manège Paddock in Terlamen.“Ik ben met het amazonerijden begonnen om het aan andere vrouwen door te geven. Intussen heb ik zo een vijftigtal vrouwen opgeleid.”

Van die vrouwen krijgt Geneviève nu hulp voor de actie.“We gaan allerlei taferelen uitbeelden. Van lady Godiva, over Andalusische amazones tot de Griekse amazones en de godin van de overwinning. Op de triomfbogen zie je vaak een strijdwagen met daarop een gevleugelde vrouw, dat is onze apotheose." "We houden de tafeleren ‘s avonds in een privétuin in Alken. De opbrengst gaat integraal - via Kom op tegen kanker - naar het onderzoek naar borstkanker.”