Vlees Verstrepen breidt sterk uit in Geel

Vaklui leggen bij Vlees Verstrepen in Geel de laatste hand aan een nieuw bedrijfsgebouw. Nog deze maand neemt het vleesverwerkend bedrijf de nieuwe ruimten in gebruik. Met de forse investering van 250 miljoen frank staat Vlees Verstrepen mee aan de kop van de vleessector in België. Het bedrijf is ook op zoek naar verkopers en geschoolde arbeiders.

Alex Kestens

BR>Zeg maar gerust superslagerij tegen het gebouw dat Verstrepen uit de grond stampt. Het bedrijf is al jarenlang actief naast het slachthuis in Geel. De honderd personeelsleden hebben er momenteel drieduizend vierkante meter werkruimte ter beschikking. Dagelijks nemen ze 25 ton vlees onder handen.

Verstrepen biedt zijn cliënteel 600 verschillende producten aan. Eind deze maand beschikt het bedrijf over vierduizend vierkante meter bijkomende bedrijfsruimte. Het nieuwe gebouw staat volgestouwd met de modernste machines om vlees te verwerken en te verpakken. De investering bedraagt 250 miljoen frank.

De werkzaamheden startten in februari 1999. Eén jaar later zijn de plannen gerealiseerd. Volgens directeur Fons Peeters wilde Vlees Verstrepen oorspronkelijk minder groots uitpakken. "Tot we tijdens een vergadering merkten dat ook het kalverbedrijf Vilatca gelijkaardige plannen koesterde. We gebruikten ons gezond verstand en sloegen de handen in elkaar. Dat mondde uit in een nauw samenwerkingsverband."

Het doel van de uitbreiding bestond er niet in traditionele slachtactiviteiten uit te breiden. "Al een paar jaar bestaat er een trend om alles voorverpakt tot bij de consument te brengen. Onze producten gaan naar de supergrote distributieketens, maar ook naar de buurtwinkels. Daarnaast leveren we aan ziekenhuizen en scholen. Een derde marktsegment waarop we ons richten, zijn de firma's die bereide maaltijden produceren."

Service

De trend heeft ermee te maken dat de klassieke beenhouwer aan belang inboet. Zeker in de grootwarenhuizen. Die zijn wat blij dat ze niet langer moeten investeren in dure machines en moeilijk te vinden personeel. De service van de vleesverwerkende bedrijven gaat ver. Verstrepen levert aan haar klanten de vleeswaren geportioneerd zoals de klanten het willen en met het etiket van de klant er op.

Volgens de bedrijfsleider behoort Vlees Verstrepen tot de topvijf van de bedrijven die in België de dienst uitmaken. Volgens hem hebben ze een

streepje

voor omdat ze sinds de jaren tachtig de nodige know how opbouwden en een ruim assortiment aanbieden.

Fons Peeters is voorzichtig als hij het over de toekomst heeft. "We mikken niet meteen op een forse groei. Ook inzake bijkomende tewerkstelling is het afwachten hoe alles evolueert. Nadat we zijn verhuisd, houden we ons eerst bezig met de verbouwing van de bestaande gebouwen."

Net als in andere sectoren kampt ook de vleesverwerkende industrie met een personeelstekort. Volgens Peeters is het bij Vlees Verstrepen niet anders. "We zijn dringend op zoek naar verkopers en geschoolde arbeiders."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer