Stany Renaers loodst wereldsterren naar Hasselt Proms

HASSELT - De primeur was gisteravond, vandaag doen ze het nog eens over. De Engelse succesformatie 'The Rubettes' staat weer op het podium, en wel in het Hasseltse Cultureel Centrum tijdens Hasselt Proms 2000. Hasselaar Stany Renaers, zaakvoerder van Fame International, heeft ze naar hier gehaald.

Dirk JACOBS

BR>

Stany Renaers volgt de groep al jaren en is ervan overtuigd dat ze weer het niveau van de jaren zeventig zullen halen. Toen gingen 35 miljoen platen van hen over de toonbank. «De retro-tendens zet zich helemaal door, kijk maar naar de Abba-revival,» weet Stany Renaers. «Vroeger kwamen die groepen nauwelijks naar België of konden de mensen zich geen kaartje voor hun optredens permitteren. Onlangs nog zei iemand me dat hij zo blij was The Rubettes te zien. Ik was geen fan van deze Engelse groep, maar als je ze een paar keer aan het werk hebt gezien, word je vanzelf fan. The Rubettes zijn zo echt, zo simpel. Alan Williams, John Richardson en Mick Clarck spelen al dertig jaar samen en het is allemaal zo puur. Dezelfde stemvolumes als toen, wereldhits als 'Sugar baby love', 'I can do' of 'Tonight' vloeien nog naadloos in mekaar. Het zijn echte podiumbeesten.»

Hulp

Waarom staat de groep dan precies in Hasselt op het podium? «Voor mij is het altijd een frustratie geweest dat je voor grote concerten naar Brussel of Antwerpen moet trekken. Je komt daar dan hele groepen Limburgers tegen. Ik wil Hasselt en Limburg dezelfde wereldartiesten in eigen streek bezorgen. Hasselt Proms zit stevig in mekaar, verdient zo'n groep, en ik wil bewijzen dat The Rubettes ook in een kleine zaal van jetje kunnen geven.»

«Ze treden veel op in Duitsland. Ik heb ze herontdekt op een concert in Rotterdam. Ze zijn ooit even gestopt, maar de aanvragen voor optredens bleven binnenstromen. Uit pure noodzaak zijn ze opnieuw gaan spelen, want voor het geld hoeven ze het niet te doen. Ze hebben een eigen vliegtuig en amuseren zich rot. Weet je wat me diep heeft geraakt? Dat ze zo eenvoudig zijn. Zin in een pak frieten? Dan staan ze vijf minuten later aan een frietkraam. Een pintje? Op naar een gezellig café. Gewoon tussen de mensen, niemand die hen lastig valt. Ze stellen haast geen eisen bij een optreden. Alleen technisch willen ze de perfectie.»

Hasselt Proms, vandaag om 20 uur in het cultureel centrum van Hasselt. Er zijn nog zowat honderd tickets te koop aan de CCH-balie, tel. 011/22.99.33.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer