'Wittekerke' verdwijnt

De acteurs van ‘Wittekerke’ zijn donderdagavond ingelicht over het feit dat de reeks in de loop van 2008 definitief van het VTM-scherm verdwijnt. Ze zal dan vijftien jaar gelopen hebben.

ssimons

BR> Vanaf de week van 12 maart zal ze nog enkel op donderdagavond worden uitgezonden.

De recente restyling van de serie - een aantal nieuwe personages, meer eigentijdse decors, een begintune die door Stan Van Samang wordt gezongen - heeft niet voor meer jonge kijkers gezorgd. Dokter Nellie en co lokken vooral oudere kijkers, en daar hebben adverteerders niks aan.

Dat is echter niet de enige reden waarom ‘Wittekerke’ zal ophouden.

“Programmatorisch ligt een reeks die negen maanden lang twee keer per week loopt, moeilijk. Het is handiger om te werken met reeksen van de gebruikelijke dertien afleveringen,” zegt VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek.

Cast en crew weten nu dat de opnamen in de loop van het najaar aflopen. Op de dinsdag komt later deze maand een nieuwe reeks van ‘Spoed’ in de plaats. ‘Wittekerke’ zal op donderdag ook iets later starten en tegenover ‘De Laatste Show’ terechtkomen.

In volle prime time wil VTM meer kijkers lokken van de leeftijdscategorie 18-54 jaar. De recente bestelling van 44 nieuwe afleveringen bij productiehuis D&D zal defintief de laatste zijn, al wordt een (kortere) spin-off niet uitgesloten.

De kijker zal het overigens binnenkort zonder lievelingen Stan Van Samang (Kevin), Catherine Kools (Lotte) en Anneke de Keersmaeker (Veerle) moeten stellen. Zij vertrekken op eigen initiatief.

Hilde De Baerdemaeker en Tom Van Landuyt komen weldra bij de de cast.

Op 24 mei wordt de duizendste aflevering uitgezonden.

Aangeboden door onze partners