Frans titelkandidaat AS Monaco maand zonder Mexicaan Marquez

MONACO -

Claude Puel, de coach van AS Monaco, is niet gelukkig dat hij verdediger Rafael Marquez een maand moet afstaan aan de Mexicaanse nationale ploeg. Niet in het minst omdat de ploeg uit het prinsdom een riante voorsprong heeft in het klassement en afstevent op de Franse titel.

REUTERS

BR>Monaco versloeg naaste belager Paris Saint Germain dinsdagavond (1-0) en heeft nu een kloof van tien punten geslagen op Auxerrre, dat tweede werd na een zege (1-0) tegen titelverdediger Bordeaux.

Marquez is tot eind februari uit Monaco vertrokken. Eerst speelt hij met Mexico in een vierlandentoernooi in Hongkong en daarna is hij van de partij in de twee weken durende CONCACAF Gold Cup in de Verenigde Staten.

"Het is bijzonder jammer als je bedenkt dat het evenement in Hongkong niet telt bij de zeven officiele wedstrijden (in één jaar) dat we internationals moeten vrijgeven", stelde Puel. "Ik moet me wel bij de situatie neerleggen". Monaco speelt in het weekeinde een belangrijke partij bij het op vier geklasseerde Olympique Lyon.

Het clubbestuur van Monaco wil blijkbaar in goede verstandhouding leven met de Mexicaanse voetbalbond. Die relatie is uitstekend sinds Marquez in augustus als enig Mexicaanse speler toelating kreeg in buitenlandse loondienst te gaan.

"In normale omstandigheden zou ik niet zo zwaar tillen aan de afwezigheid van zowel Marquez als de Chileen Pablo Contreras maar nu wenkt de landstitel", stelde Puel nog.

Contreras was sinds begin januari afwezig omdat hij met Chili verplichtingen had in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor de Olympische Spelen. De beide Latijns-Amerikaanse spelers zijn samen met de Argentijnse spelmaker Marcelo Gallardo, dinsdag teruggekeerd uit blessure, uitgegroeid tot sleutelfiguren bij AS Monaco.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer