Eendracht Aalst kegelt zielloos Germinal Beerschot uit beker

AALST -

Het Kiel mag zijn bekerdromen nog een jaar opbergen. Een zielloos Germinal Beerschot werd gisteren met 4-1 kansloos uitgeschakeld door Eendracht Aalst. Op geen enkel moment konden Degryse en co hun stempel op de wedstrijd drukken. Na de nederlaag tegen Sint-Truiden zet Germinal Beerschot zijn gestuntel buitenshuis voort. Aalst mag zich opmaken voor een bekertrip naar Staaien.

Wim Vos

BR>De klap moet hard aankomen bij Germinal Beerschot. Want na het recente puntenverlies leek een sprankelende bekercampagne de enige manier te zijn om een grijs seizoenseinde te vermijden. Het bleek ijdele hoop. Aalst was de meest vinnige ploeg en ging verdiend met winst aan de haal. Germinal Beerschot presteerde ondermaats, zonder ideeën, zonder vuur. Dat Juan Lozano een kwartier voor het einde de tribunes verlies was veelzeggend.

Nochtans liet het wedstrijdbegin helemaal niet vermoeden dat er vijf goals zouden vallen. Geen vroeg doelpunt incasseren, was het veelzeggende motto waarmee zowel Germinal Beerschot als Aalst de wedstrijd aanvatten. Het leidde tot een bijzonder flauwe eerste helft, die op geen enkel moment aan bekervoetbal deed denken.

Het eerste schot op doel liet liefst twintig minuten op zich wachten. Niet toevallig was 'verdedigend' middenvelder Manu Karagiannis de schutter van dienst. Want vooraan ontbrak het Germinal Beerschot, net als in Sint-Truiden zaterdag, opnieuw aan creativiteit. Degryse liep zich de ziel uit het lijf, maar vond op geen enkel moment een opening. Terwijl Demkine nog maar eens vruchteloos zocht naar die 'klasseflitsen' die hem al het hele seizoen worden toegedicht, maar die de jongste weken steeds zeldzamer worden.

Markante symptomen van een zorgwekkend verschijnsel waarmee Germinal Beerschot al het hele seizoen kampt, maar dat na de winterstop steeds ernstiger vormen aanneemt: zodra Germinal Beerschot niet op het vertrouwde Kiel mag voetballen, lijkt het meer dan vijftig procent van zijn mogelijkheden te verliezen. Toch leek Aalst lange tijd niet te kunnen profiteren van het slaapverwekkende vertoon van Germinal Beerschot. De fusieperikelen leken de goede intenties van de Oost-Vlamingen te overschaduwen en de schaarse kansen werden in stijl verkwanseld.

Tot de zevende minuut in de tweede helft. Al bij de eerste deftige kans gaf Aalst Jan Moons het nakijken. Een zware klap voor Germinal Beerschot, te meer omdat Demkine nog in dezelfde minuut een unieke kans kreeg om gelijk te maken. De Rus - niet toevallig werd hij even later vervangen door Severeyns - kon evenwel wederom niet afwerken.

Het bleek het keerpunt in de wedstrijd. Bij Germinal Beerschot was de fut er nu helemaal uit en de zwakke punten die het in de eerste helft nog had kunnen verbergen, werden nu keer op keer blootgelegd. Het gebrek aan beweeglijkheid achteraan leverde Aalst een resem kansen op. Met een tweede doelpunt als logisch gevolg: Davy Cooreman knalde de 2-0 op het bord. "Wedstrijd gespeeld", zag je iedereen denken totdat toch weer Degryse een vrijschop binnenknalde.

Germinal Beerschot zette nu alles op alles, wierp alles en iedereen in de aanval, maar het was te laat. Het was Aalst dat met twee late treffers de kroon op het werk zette. Niet Germinal Beerschot maar Aalst speelt over minder dan een maand de kwartfinales van de Beker van België tegen Sint-Truiden.

Scheidsrechter:

Jacky Quaranta.

Toeschouwers:

4.500.

AALST:

Van Steenberghe, Van Hoyweghen, Arts, Filipovic, Temmerman, Claeys, Van Den Bossche (71' Dimbala), Van Der Heyden, De Oliveira (83' Daelmans), Cooreman (87' Jacobs), Thiebaut.

GERMINAL BEERSCHOT:

Moons, Svetlicic (74' Leonardo), Marinovic, Sandjon, Smidts, Haagdoren, Karagiannis, Mutavdzic, Hofmans, Degryse, Demkine (60' Severeyns).

Doelpunten:

51' Van Der Heyden 1-0, 56' Cooreman 2-0, 78' Degryse 2-1, 86' Cooreman 3-1, 89' Jacobs 4-1.

Gele kaarten:

Temmerman (protest), Mutavdzic (fout), Haagdoren (fout), Van Hoyweghen (fout), Moons (handspel).

Beker van België - kwartfinales

Zaterdag 26 februari 20.00u

*Lierse - Lokeren

Zondag 27 februari 15.00u

*Standard - Bergen (III)

*Sint-Truiden - E. Aalst

Zondag 27 februari 20.00u

*Racing Genk - AA Gent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer