René Verheyen wil op Anderlecht competitie redden

BRUGGE -

Kan Club de competitie redden? Meer dan 48 uren voor de topper tegen Anderlecht groeit de nervositeit bij de Brugse trainer René Verheyen. Bij verlies lijkt de kloof met Anderlecht onoverbrugbaar te worden. Bij winst daarentegen... «Het lijkt alsof we maanden lang hebben zitten aanmodderen», bromt Verheyen. «Maar plots hebben we ons lot weer helemaal in eigen handen. Zelfs de titel is nog niet verloren. Twee keer winnen tegen Anderlecht en we staan eerste. Straf.»

Wim VOS

BR>

René Verheyen klinkt nuchter als altijd. Grootspraak is aan hem niet besteed. Hij droomt wel van een zege tegen Anderlecht, maar weet onmiddellijk hoe moeilijk het zal worden. «Anderlecht is Anderlecht», zucht hij. «Het is aan weinig ploegen gegeven om daar te winnen. We moeten realistisch zijn, alles wat we in het Astridpark kunnen rapen, is meegenomen. Ik zal al blij zijn als we een puntje wegkapen.»

- Aldus een trainer die niet meer in de titel gelooft.

«Ach, de titel... We hebben voor de competitiestart duidelijk gesteld dat we voor een Europees ticket gingen. Dat was onze ambitie en dat is nooit veranderd. Anderlecht blijft voor mij de enige, echte titelkandidaat. Met Standard als gevaarlijkste concurrent.»

- Jullie treffen Anderlecht op een goed moment. De Brusselaars hebben al beter gespeeld.

«Dat zeggen ze van ons ook. En terecht. We spelen niet goed. Al maanden lopen we achter onze beste vorm aan. De ene keer spelen we grandioos, de andere keer staan we nergens. We zijn te onregelmatig. Da's ook het grote verschil met Anderlecht.»

- Ondanks de weinig overtuigende resultaten lijkt de rust in de groep weergekeerd.

(zucht diep)

«Gelukkig maar. Zwijg mij over de afgelopen maanden. Anic, Fadiga, de geruchten over mijn positie als trainer... dat waren bijzonder moeilijke omstandigheden om in te werken. Elke week was er wel een nieuw probleem. Op den duur werd Club niet meer enstig genomen. Wat we ook deden, wat we ook presteerden, er werd altijd

lacherig

gedaan over mijn ploeg. Weet je, als ik daar allemaal aan terugdenk, weet ik dat het de volgende maanden alleen maar beter kan worden. In de heenronde is er al genoegen gelachen met Club Brugge, niet?»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer