Lommel: derde keer goede keer?

De beheerraad van Lommel lijdt deze dagen aan een collectieve aanval van vergaderzucht. Gisterenavond was het weer van dat. Het dossier van de Antwerpse zakenman Fred Van Dyck en dat van een aantal andere zakenlui, die tientallen miljoenen in de club willen pompen, werd eens te meer op de onderhandelingstafel gelegd. Ditmaal in aanwezigheid van de vertegenwoordiger van een firma die nog dit seizoen 20 miljoen wil investeren in Lommel.

BR>Met dat geld zou op korte termijn versterking aangetrokken worden, om de kansen op het behoud te vergroten. Van Dyck zelf wil naar verluidt in de komende drie seizoenen telkens 15 miljoen op tafel leggen en via zijn zakenrelaties en een uitbreiding van de beheerraad het budget opkrikken.

Voorzitter Dirk Vanden Boer, die de plaats zou moeten ruimen voor Van Dyck, stond aanvankelijk erg argwanend tegenover het project. Hij ging ervan uit dat commercieel manager Jef Vangeel door allerhande machinaties zijn eigen hachje wilde redden en probeerde hem uit de beheerraad te stoten. Wat mislukte. Na kennisneming van het dossier en gesprekken met de kandidaat-investeerders lijkt hij nu toch bereid te zijn om, in het belang van de club, een stap opzij te zetten. Maar vooraleer hij daartoe bereid is, wil hij spijkerharde garanties. Wordt vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer