Racing Genk wil Pepa van Benfica, Skoko van Hajduk Split en Simons van Lommel

GENK/LISSABON -

Voorzitter Troonbeeckx en manager Heylen van Racing Genk vlogen gisteren naar Lissabon om er te onderhandelen over de overgang van Pepa een 19-jarige diepe spits van Benfica. Vandaag reizen de Genkse bestuurders door naar het Kroatische Split om er Josip Skoko (24), aanvoerder en spelmaker van Hajduk Split, aan te werven. Gisterenmorgen informeerde Genk bij Lommel naar de transferprijs van Timmy Simons (23).

Luc MARTENS

BR>

Het ziet er naar uit dat Jos Heyligen zijn zin krijgt bij Racing Genk. De club is niet alleen op zoek naar een diepe spits. De trainer wil er ook een spelverdeler bij. En die zijn beiden op komst.

Gisteren werd in Lissabon onderhandeld met Pepa een 19-jarige talentrijke spits en Belofteninternationaal van Benfica. Met de gewezen club van Michel Preud'homme, die de Genkse delegatie begeleidde, was er al snel een akkoord over de transfer. Genk kan de spits voor anderhalf jaar huren met een optie tot definitieve aankoop. Met de zaakwaarnemer van de speler sleepten de onderhandelingen tot een stuk in de nacht aan. «Wij kregen Pepa zelf nog niet te zien. Hij wordt helemaal afgeschermd door zijn manager. We onderhandelen nog steeds, maar houden nog enkele alternatieven achter de hand,» aldus voorzitter Troonbeeckx gisterenavond vanuit de Portugese hoofdstad.

Als de onderhandelingen met Pepa mislukken, gaat Genk voor Barnabas Stipovics, de 1,89 m. lange spits van NK Rijeka.

Het duo Troonbeeckx-Heylen vliegt vandaag naar Split om de transfer van Josip Skoko af te ronden. Skoko is de spelmaker van Hajduk Split. Hij heeft de Australisch-Kroatische nationaliteit, meet 1,77 m en weegt 77 kilogram. Skoko kwam midden in het seizoen 95-96 in het eerste elftal van Split en werd daarna snel een vaste waarde. In de seizoenen die volgen, scoorde hij respectievelijk 10, 5 en 3 doelpunten. Genk heeft reeds een akkoord met Skoko zelf (voor 3,5 jaar), maar moet het nu met Split nog eens worden over de transferprijs. Indien beide transfers tegen zaterdagmiddag officieel zijn afgerond, kunnen beide spelers in principe al spelen tegen Moeskroen op zaterdag 12 februari.

Racing Genk werkt ook aan versterking voor volgend seizoen. Gisterenmorgen meldde Racing zich via Willy Hox, de zaakwaarnemer van Timmy Simons, bij Lommel om de transferprijs van de verdediger te kennen. Ook Simons zelf werd op de hoogte gebracht van de Genkse belangstelling. Club Brugge en KV Mechelen informeerden eerder deze week al naar Timmy Simons, die nog tot 2002 onder contract ligt. De raad van beheer van Lommel onderzoekt of Simons transfereerbaar is en tegen welke prijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer