Voorzitter Verhaegen weet dat nog niet iedereen bij Germinal Beerschot op juiste plaats zit

EKEREN -

Woensdag werd Germinal Beerschot in de achtste finales van de Beker van België kansloos uitgeschakeld door Aalst. Na de competitienederlaag vorige weekeinde in Sint-Truiden een tweede opdoffer op rij. Meteen deden de roddeltantes hun ding.

De club heeft financiële problemen, Ajax zal volgend jaar een meerderheidsparticipatie hebben, het bestuur is in twee groepen verdeeld,

en ga zo maar door. Jos Verhaegen, voorzitter van de fusieclub, lacht de verhalen weg. "Er wacht Germinal Beerschot een schitterende toekomst", zegt Verhaegen.

Luk De Ranter

BR>Natuurlijk is Jos Verhaegen niet blind voor de tekortkomingen, natuurlijk weet de voorzitter dat lang niet alles volgens plan verliep. "Alles meteen perfect, dat kan toch niet", zegt Verhaegen. "We maakten fouten en hebben daaruit geleerd."

Zijn de verhalen over financiële problemen dan volledig uit de lucht gegrepen?

Jos Verhaegen:

Er zijn wat tekorten geweest. Alles is terug te brengen tot de problemen met ons stadion. We hadden gebudgetteerd aan de hand van inkomsten van een afgewerkt stadion. Dat stadion kwam er dit seizoen niet. We wisten dat we verlies zouden lijden, alleen werd de som iets groter. Maar niet dramatisch. Er is een oplossing gevonden.

Heeft Germinal Beerschot zich even vergaloppeerd?

Misschien wel. We blijven alvast op onze hoede, storten ons zeker niet in een avontuur. We weten dat een verlies zoals we dat nu kenden niet elk jaar mag voorvallen.

Is er dan een budget om de ploeg naar volgend seizoen toe uit te bouwen?

Natuurlijk wel. We moeten ook geen acht, negen nieuwe spelers kopen. Een drietal kan volstaan. Krachtige spelers vooral, want dat blijkt in onze uitmatchen: voetballend vermogen genoeg maar te weinig jongens met body, te weinig kerels die een vuist kunnen maken. Met de resultaten in eigen stadion zijn we kampioen, tellen enkel de punten buitenshuis dan degraderen we. Het is geen verwijt aan de spelers maar een vaststelling. Voor de verdere uitbouw rekenen we ook op Ajax. We hebben nu al veel aan de Nederlandse club te danken. Volgend seizoen wordt de band met de Amsterdammers nog hechter. Wat niet wil zeggen dat zij volledig ons beleid zullen bepalen.

Toch zal er behoorlijk bijgeschaafd worden?

Het is toch normaal dat we na zeven, acht maanden werken evalueren en bijsturen. Dat wordt in elk bedrijf gedaan. Misschien hebben we te veel volk, misschien zit niet iedereen op de juiste plaats, moeten we met mensen schuiven. Daar zullen we de volgende weken over praten. Er komen nog veranderingen, op alle mogelijke vlakken binnen de club, maar echt spectaculaire dingen staan er niet te gebeuren.

Moet Germinal Beerschot niet absoluut vermijden de rest van de competitie als een grijze muis te doorspartelen?

Tien dagen geleden, na de winst tegen Club Brugge, waren we kandidaat voor een Europees ticket. Nu zijn we al bijna een grijze muis. Ik weet het, in voetbal veranderen de dingen vrij snel. Voor de competitiestart hadden we een stek onder de subtop als doel gesteld. De achtste plaats, zeg maar. Die kunnen we halen. Volgend seizoen mikken we naar de topvijf. Als Germinal Beerschot binnen drie jaar geen vaste klant voor de Belgische topvijf is, mogen we van een fiasco spreken. Nu zeker niet.

Nog geen spijt dat je doorduwde en de fusieploeg tot leven riep?

Spijt? Absoluut niet! Op bepaalde momenten vraag ik me wel af

Waar ben ik mee bezig?

. Zeker als er wordt tegengewerkt. Ik steek nog meer tijd in het voetbal dan vroeger. Er komt onwaarschijnlijk veel op me af. Soms wordt het veel, te veel. Maar ik blijf in het slagen van deze club geloven. Er wacht Germinal Beerschot een schitterende toekomst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer