Rob Vanoudenhoven gastvedette in 'Grote Prijs Bart Peeters'

De 'Grote Prijs Bart Peeters' gaat naar zijn ontknoping toe. Vanavond en volgende week ziet u telkens vijf halve finalisten. De eerste twee uit elke halve finale gaan naar de grote finale die wordt uitgezonden op vrijdag 18 februari. Nog een week later is de winnaar de centrale figuur in een show van een uur.

Jaak VANDYCK

BR>

«We hebben ervoor gezorgd dat de twee halve finales mekaar waard zijn. Daarom hebben we de kinderen en de buitenbeentjes gescheiden en de jongedames eerlijk verdeeld,» vertelt Bart Peeters in een stemmige Lierse taverne, waar de open haard en kaarslichtjes de sfeer garanderen.

Bij mekaar waren er zo'n vijftienhonderd kandidaten. Om allerlei redenen werden ten minste duizend brieven niet weerhouden. Wat overbleef, leverde ten slotte vijfenveertig deelnemers op: goeddeels stoethaspels, maar ook mensen waarvan je dacht, hé!

Lederhose

«Ik zou niet deugen om in de jury te zitten,» zegt Bart Peeters. «Ik ben veel te positief ingesteld. Van een

chanteuse

die rats naast de toon zingt, vind toch nog dat ze mooie ogen heeft. Ik zie altijd vanalles dat niemand anders ziet. Die jodelaar bijvoorbeeld in zijn vijf maten te kleine Lederhose. Een jonge gast die uitgerekend dát doet, ik vind dat geweldig, ik heb daar spontaan sympathie voor.»

«Ik ken niks van goochelen, maar die Rafaël vind ik echt heel straf. Die noemt Copperfield een mislukte playboy, treedt in niemands voetsporen en doet het op zijn manier. Ik ben altijd blij met zo'n eigenzinnige mensen.»

«Riet en Fien, of Sarah met haar harp, zijn die wel zo goed of hebben we ons laten vertederen? De vertedering speelde mee, maar ze hebben ook intrinsieke kwaliteiten. Als kind moet je toch maar de persoonlijkheid hebben om het te doén.»

«Ik stel ook vast dat sommige kandidaten indruk hebben gemaakt op de business. We hebben gevraagd de boot af te houden tot na de finale, maar dat geldt dus niet meer voor wie niet door de schiftingen geraakte. Wel, ken je Paul Lanssens nog, die studiemeester uit Koekelare die over

'Alleenstoande wuvven'

zong? Deze dagen komt zijn plaatje uit bij Sony en volgende week zit hij in 'Hitkracht'. Verbaast mij niks. Dat was een speciale gast die het echt wilde maken.»

Oerwoud

Rond elke halve finalist wordt iets extra's gedaan. Riet en Fien spelen 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato, dus ligt het een beetje voor de hand dat Borsato straks in de uitzending zit. Maar wat doe je volgende week bijvoorbeeld met Drummerke Drum?

«Wie is de strafste drummer die er is,» vraagt Bart Peeters. «Phil Collins? Okee, die kon niet. En dan? Gene Krupa? Jammer genoeg is die mens een beetje dood. Ringo Starr? Zou die nog wel drummen? Neenee, zoals iedereen weet, vind je de beste drummers van heel de wereld in de oerwouden van Afrika. Dus hebben we Drummerke Drum in een vliegtuig gestopt en naar ginder gestuurd. Hij zag dat helemaal zitten.»

De gastvedette van vanavond is Rob Vanoudenhoven. Hij zit in de jury en moet tijdens het televoten zingen met Voice Male.

«Ik had hem een tijd geleden al gevraagd, nadat ik hem 'J'aime Durbuy' had horen zingen in 'De XII werken',» zegt Bart Peeters. «Hij wou meedoen voor de sport. Het eerste wat hij zei toen hij in de studio kwam, was: mannen, ik ben geen zanger, hé. Geen minuut later lagen we allemaal op de grond van het lachen. Hij kan het wel, hij kan alles.»

'Grote Prijs Bart Peeters', TV1, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer