Voorronde Rock Rally komt eraan, maar waar is de drummer?

TONGEREN -

Dat de Rock Rally grotendeels een Limburgse aangelegenheid is, dat wist u al. Vanavond in de Velinx in Tongeren kan je zelfs enkel voor Limburgse bands gaan supporteren. Maar wat als je als band die datum van zo'n preselectie ziet naderen en je kampt met personeelstekort? Op het prikbord van muziek-o-droom, waar muzikale vraag en aanbod elkaar kruisen, vonden we enkele telefoonnummers van bands die nog (wanhopig) op zoek waren naar de nodige versterking in de vorm van gitaristen, drummers of backing vocals. Memphis peilde of ze ondertussen al

gedepanneerd

waren.

Christof RUTTEN

BR>

Flurk zkt. drngd. backing vocals

Flurk

hoeft vanavond nog niet aan te treden, maar via M.O.D. wisten we dat frontman Jan Beulen nog dringend op zoek was naar een tweede gitarist voor de Rock Rally-preselectie in Bilzen, volgende week. Liefst een welgebekte gitarist bovendien.

«De muziek van Flurk komt normaal gezien tot stand met toetsen, gitaar, bas, percussie en drum,» zegt Jan Beulen. «Maar voor de Rock Rally wilden we de groep versterken met nog een gitarist die ook de backing vocals kon verzorgen. Helaas is de poging niet gelukt. Iedereen van de band was het erover eens dat het geluid niet goed zat. Vandaar dat Flurk nu als en duo zal optreden om een akoestische set te presenteren.»

Naast het geluid dat maar niet wilde lukken, lagen ook andere factoren aan de basis van de nieuwe bezetting. «Gitarist Jorrit Hermans, vroeger bij Salomé, heeft ons nog even bijgestaan, maar toen die zijn examenrooster zag, heeft hij afgehaakt.»

Zijn de kansen van Flurk nu kleiner geworden? «Flurk zal waarschijnlijk ingedeeld worden in het singer-songwriter hokje. Onze slaagkansen hangen dus af van het aantal singer-songwriters dat dit jaar meedoet.»

Tequila Waitress zkt. Kth. Rchrds.

Tequila Waitress was ook al van de partij bij de preselectie van Limbomania in Neeroeteren. Zanger Bernd speelde toen zowel gitaar als piano.

«En dat was een beetje te veel van het goede: als ik zong verloor ik soms wat concentratie bij het spelen en andersom. Daarom leek het ons geen slecht idee om nog een extra gitarist te zoeken. We hebben hem ondertussen gevonden. Al een maand geleden. We waren niet op zoek naar een solo-gitarist, maar naar Keith Richards-type dat een lekker riff kan neerzetten. Tequila Waitress speelt sowieso al oude muziek. We houden allemaal van de Stones, The Who en The Small Faces. Onze gitarist is er ondertussen helemaal klaar voor. Bij de eerste repetitie hoorde ik al dat het goed zat.»

De slaagkansen voor de Rock Rally kan Bernd nog niet zo goed inschatten. «Zoals bij veel muziekwedstrijden wordt de winnaar vaak door de stijl bepaald, niet zozeer om de techniek of om de nummers. Zoals gezegd spelen wij oudere muziek. Nu, al die oudere genres raken op een bepaald moment weer in, denk maar aan de Abba-revival. Het blijft dus een beetje gokken of onze oude stijl net weer in is op het juiste moment.»

Mint zkt. drmmr.

Limbomaniafinalist Mint stapt vanavond al in de Rock Rally-arena. Ook zij hebben ondertussen een nieuwe bezetting.

«Eind december gingen we op zoek naar een nieuwe drummer en die hebben we ondertussen gevonden,» zegt bassist Erwin. «We hebben echter geen paniekaanvallen gehad om op tijd klaar te staan voor de Rock Rally. We repeteren sowieso twee maal per week en onze nieuwe drummer heeft meteen meegedaan. Aangezien hij al in een aantal andere bands heeft gespeeld, was hij vlug mee. Het is de bedoeling dat hij nu echt een groepslid van Mint blijft, want een interim-drummer die overal gaten opvult bij verschillende bands hadden we echt niet nodig.»

De Limbomania-ervaring is er, maar bij Mint draait het nog steeds vooral om de amusementsfactor. «We gaan ons ook nu gewoon proberen te amuseren. Hopelijk worden we niet te stressy tijdens de finale zelf, want dat wil wel eens het geval zijn. Maar ik ben er zeker van dat onze nieuwe drummer zeker niet zal doorflippen.» Jammer, een levensechte Animal kunnen wij altijd wel appreciëren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer