MEMPHIS - Slagwerk

HASSELT -

Als je houdt van ritme

pur sang

, dan kom je dit weekend aardig aan je trekken. Zowel 'De Beenhouwerij' als het 'Safri Duo' bevinden zich in onze gouw voor een resem optredens. De Beenhouwerij pakt uit met z'n nieuwe voorstelling 'Delicatesse', het Safri Duo dat vooral bekend werd omwille van hun klassieke hoogstandjes slaat in Het Loo in Tessenderlo een nieuwe, modernere richting in met invloeden vanuit house en drum'n bass.

CRu

BR>

Het Safri Duo (de Denen Uffe

Sa

very en Morten

Fri

is) is vooral bekend in klassieke muziekmiddens. Naar verluidt is hun percussietechniek fenomenaal, vandaar dat ze al overal ter wereld hebben geconcerteerd. Het duo wil nu echter een nieuwe weg inslaan.

Geïnspireerd door house en andere vormen van dance, hebben de Denen het project 'Tribal Drumz' op poten gezet. De percussie werd aangevuld met elektronica en nieuwe instrumenten die voor een opzwepende dance-sound moeten zorgen. Aanstaande zondag verzorgt het duo z'n laatste klassieke concert in het cultureel centrum Het Loo in Tessenderlo, maar tegelijkertijd presenteren ze ook een gedeelte van Tribal Drumz.

Een exclusief voorproefje, want het duo pakt pas in 2001 uit met een volledige Tribal Drumz-toer. Ze hebben echter nu al de aandacht getrokken van platengigant Universal, die hen prompt een platencontract aanbood. Wie de overgang tussen klassiek en dance bij het Safri Duo zelf wil meemaken, kan naar het concert om 20.15 uur gaan kijken in Het Loo.

Eerder, om 16 uur in de namiddag, is er ook een gratis workshop met Uffe Savery en Morten Friis. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor vragen en mogen improviseren met het instrumentarium van het Safri Duo op de drum'n bass track 'Drumz 'n' Tubez'.

Gehakt

Nog niet genoeg slagwerk? Geen probleem, want ook De Beenhouwerij is in de buurt. De Beenhouwerij is het Belgische antwoord op Slagerij Van Kampen, maar dan met een hoger rock 'n roll gehalte.

Feit is dat ook zij graag gehakt maken van allerlei drums en andere mepinstrumenten. Oorspronkelijk begon De Beenhouwerij als een grap, maar het succes besliste daar anders over. Ze toerden eerder al met hun vlezige show 'Filet Américain Préparé', nu maken ze een nieuwe ronde door Vlaanderen met de titel 'Delicatesse'.

De Beenhouwerij houdt maar liefst zesmaal halt in verschillende Limburgse culturele centra: vanavond in cc Genk, op 8 februari in Hasselt, 14 en 15 februari in de Kimpel in Bilzen, 18 februari in cc Zonhoven, 22 februari in cc Lanaken en tenslotte op 24 maart in Het Loo in Tessenderlo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer