19-jarige Julie Pétillon wint 10 miljoen frank bij 'Wie wordt multimiljonair'

Ze houdt niet van discotheken, brengt haar dagen zonder lief door, heeft totaal geen verstand van beleggen, maar mag zich wél multimiljonair noemen. Julie Pétillon, een 19-jarige studente uit Brussel, heeft in 'Wie wordt multimiljonair' een nieuw record gevestigd. Walter Grootaers mocht haar donderdagavond een cheque ter waarde van 10 miljoen frank uitschrijven.

Annemie RAMAEKERS

BR>

Julie Pétillon, een studente Politieke en Sociale Wetenschappen aan de KUB, is de eerste kandidaat in de Vlaamse geschiedenis van 'Wie wordt multimiljonair' die 10 miljoen frank heeft gewonnen. Amper negentien zijn, en sinds 22 januari - de dag van de opnames - als multimiljonair door het leven mogen gaan. Het is niet niks.

«Ik had mijn moeder Mimi, mijn tante en een nichtje meegenomen naar de studio,» zegt de winnares. «We waren allemaal overweldigd toen Walter zei dat ik vraag 14 'wie is het formeel staatshoofd van Australië?' juist beantwoord had, namelijk 'een koningin'. Ik moet Sylvain, een collega van mijn moeder, hiervoor bedanken. Ik had zijn hulp nodig bij die vraag.» Bijgevolg heeft die Sylvain al ettelijke duizenden franken mogen ontvangen voor zijn fantastische bijdrage? «Neen, nog niet. Maar ikzelf heb ook nog geen geld gekregen. Dat zou ten laatste zestig dagen na de opnames gebeurd moeten zijn.»

Disney

Je zou denken dat een jonge, levenslustige, zorgeloze dame als Julie een deel van die gigantische som zou spenderen aan een spetterende party voor vrienden, stijlvolle kleding en een mooie wagen. Niets is minder waar.

«Ik heb nog geen rijbewijs, met een wagen kan ik dus niets doen. Een feestje voor vrienden zit er in, maar eigenlijk hou ik niet van dansen. Ik ga zelden naar een discotheek, alleen als het écht moet. Op studentenfuiven of op café zul je mij ook niet zien. Ik ga liever op restaurant, naar de film of zwemmen. En geld voor kleren krijg ik van mijn moeder.»

Euh, heeft Julie al dat geld dan wel nodig? «Om te beleggen, ja. Er zijn al heel wat kantoren die me daarbij willen helpen. Verder wil ik pretparken gaan bezoeken, in het bijzonder de Disney-complexen in Parijs, Florida, Los Angeles en Japan. Ik heb vorig jaar overigens 2,5 maand als verkoopster gewerkt in Disneyland Parijs. Een leuke ervaring.»

Op vraag 7, 'met welke Engelse term wordt de stand 40-40 in een game bij tennis aangegeven', moest Julie Pétillon de hulp inschakelen van het publiek. Bij vraag 12 'in wiens gezelschap ben je als je beroepshalve over

cognitie

hoort te praten' twijfelde de Brusselse tussen a)militairen en b)psychologen.

«Ik heb vóór mijn studies Pol & Soc nochtans de eerste kandidatuur psychologie gevolgd,» grijnst Julie, naar eigen zeggen een eigenwijs meisje. «Mijn vragen waren niet echt makkelijk. Ik heb gewoon geluk gehad dat ik de antwoorden kende en mij enorm op mijn gemak voelde in die stoel tegenover Walter Grootaers.»

Tot slot wil de multimiljonair nog een boodschap (lees: cliché) kwijt. «Geld maakt niet gelukkig. Het maakt het leven wel makkelijker, wat niet wil zeggen dat ik vanaf vandaag ga rentenieren. Ik wíl gaan werken, liefst een beroep uitoefenen in de mediawereld.» Geen probleem vinden wij, journalisten, op voorwaarde dat Julie ons een paar pinten trakteert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer