Fientje Moerman schiet VLAO Limburg op gang

Print
In aanwezigheid van onder meer Vlaams minister Fientje Moerman is gisteren in Hasselt het agentschap VLAO Limburg officieel gedoopt. Het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO) wordt voor de ondernemingen dé poort tot de overheid.
BR>
De minister kondigde er onder meer aan dat de bedrijventerreinen Lommel-Balim en het Wetenschapspark in Waterschei recent erkend zijn als zijnde ‘van strategisch belang’. Dat betekent dat de uitrusting ervan kan rekenen op extra Vlaamse subsidie, gaande tot 60%. “Limburg moet nu de stap zetten van het reconversietijdperk naar het innovatietijdperk,” aldus Moerman.

Veel volk gisteren op de officiële doop van VLAO Limburg. De instelling neemt zoals bekend sinds vorig jaar een groot deel van de taken van de vroegere GOM en het vroegere Vizo over. Als directeur volgt Noël Deckers (ex-Vizo en totnogtoe adjunct-directeur van VLAO Limburg) er Raymond Van Ballaer op, die met pensioen gaat. ‘t Is te zeggen: Van Ballaer houdt zich wel nog bezig met het Rode Kruis in Limburg en trekt zich ook nog het Financieel Forum in Limburg aan.

VLAO Limburg heeft ondertussen zijn intrek genomen in de Hasseltse Research Campus 2. Als aanspreekpunt voor ondernemingen legt VLAO de drempel zo laag mogelijk. Geen bureaucratie meer.

Getuige daarvan: geen ambtenaren, maar ‘accountmanagers’ die de ondernemingen bij de hand nemen. De nieuwe ordewoorden zijn flexibiliteit, proactief en multidisciplinair handelen. De nieuwe werkplek werd overigens ingericht door het Hasselts design- en interieurbureau Creneau International.