RC Genk doopt Fenixstadion definitief om tot Cristal Arena

De thuishaven van voetbalclub Racing Genk wordt vanaf 1 juni 2007 omgedoopt van Fenixstadion tot Cristal Arena. De competitieleider sloot daarvoor een overeenkomst van vijf jaar met bierbrouwer Alken-Maes.

Belga

Donderdag werd de samenwerking voorgesteld op een persconferentie in Alken.

Racing Genk is de eerste voetbalclub in België waarvan het stadion een commerciële naam krijgt. In het buitenland is deze praktijk wel veel meer gangbaar.

Hoewel het contract voorlopig maar voor vijf jaar geldt, is het de bedoeling dat het na die periode wordt verlengd. Dat verklaarden commercieel directeur Stefan Poelmans, namens KRC Genk, en Claude Poncelet, commercieel directeur bij de brouwerijgroep Alken-Maes, donderdag.

In de rand van deze overeenkomst werd eveneens bekendgemaakt dat shirtsponsors Carglass en Echo hun overeenkomst met drie jaar hebben verlengd, terwijl hoofdsponsor Euphony nog een overeenkomst heeft voor dezelfde periode.

Bovendien wordt Alken-Maes ook huisbrouwer en zal actief deelnemen aan de aanpassing van de horecavoorzieningen, de renovatie van het Genks stadion en de publiciteit daarrond.

Over de financiële consequenties werden geen cijfers bekend gemaakt.

"Mischien kunnen wij van de bijkomende sponsoring een extra spits kopen, maar dan wel een van middelmatig kaliber", wuifde Stefan Poelmans met een kwinkslag elke vraag daaromtrent weg.

Ook Stefan Poelmans is tevreden over het partnership. "Met deze overeenkomst hebben wij gekozen voor de verdere commerciële uitbouw van de club. Dat laat ook een sportieve groei van KRC Genk toe. In het verleden hebben wij zeer dicht bij een deal gestaan met Ford. Ook nu hebben wij alle brouwerijen op gelijke voet geplaatst. Daarbij kwam Alken-Maes als beste partner uit de bus. Wij zijn dan ook niet meer gaan shoppen bij de andere kandidaten. Dat is nu net wat wij bedoelen met etische onderhandelingen."