Kleindochter van Mussolini eert neo-nazistische fans van Lazio Roma

ROME -

Alessandra Mussolini heeft dinsdag de supporters van Lazio Roma gefeliciteerd met hun neo-nazistische uitingen. "Eer aan de supporters van Lazio", aldus de kleindochter van de vroegere fascistische dictator in een verklaring. Zij is parlementslid voor de neofascistische Nationale Alliantie.

AFP/ANP

BR>Alessandra prees de fans van Lazio omdat zij maandag een portret van Benito Mussolini met zich meedroegen. Ook lieten zij een spandoek zien met een eerbetoon aan de onlangs vermoorde Servische militieleider Arkan. "Het bijeenbrengen van Arkan en mijn grootvader doet mij ontzettend veel plezier", aldus Mussolini. Zij keerde zich tegen "die moraliserende mensen die verontwaardigd reageren op het meedragen van spandoeken, maar ondertussen er niet voor zorgen dat er eerlijke controle op doping is."

De gedragingen van de supporters zijn burgemeester Rutelli van Rome al lange tijd een doorn in het oog. Maandag liet hij de politie een einde maken aan de neo-nazistische uitingen van de supporters tijdens de wedstrijd van Lazio tegen Bari.