DiCaprio's feestjes lopen spuigaten uit

Leonardo DiCaprio is de bloemetjes weer aan het buiten zetten. En nog niet zo'n klein beetje. Vrienden van de ster uit 'Titanic' vrezen dat de acteur dezelfde weg opgaat als River Phoenix, een andere jonge god uit Hollywood die bezweek aan een overdosis na een nachtje stappen.

BR>De 25-jarige DiCaprio - die 400 miljoen frank kreeg voor zijn rol in 'The Beach' - heeft een serie wilde party's achter de rug in een trits chique hotels langs Sunset Boulevard in Los Angeles. Kostprijs: 200.000 frank per nacht. Naar verluidt kapt het tieneridool de vodka per fles achterover en laat hij kleine legertjes stripteaseuses aanrukken voor zichzelf en zijn vrienden.

«Sinds River Phoenix heeft Hollywood niemand meer gehad die zo wild kan feesten als Leonardo DiCaprio,» beweert een anonieme bron in het Amerikaanse boulevardblad Star Magazine. «Vóór hij in 1993 overleed aan een overdosis, schuimde River nachtclubs af. Hij gebruikte drugs en dook elke nacht met een andere griet tussen de lakens. Leonardo kiest voor alcohol in plaats van drugs. Maar voor de rest is hij River II.»

DiCaprio's wilde nachten bereikten een hoogtepunt op oudejaarsavond. Toen organiseerde hij in een 24-uren-party in een afgehuurd landhuis in Hollywood. Hij bestelde onder andere twaalf stripteaseuses die één voor één op de schoot van hun gastheer kwamen dansen. De orgie kostte 12,5 miljoen frank.

«Het was

the place to be

in Los Angeles,» meent de bron. «Winona Ryder, Drew Barrymore, 'Baywatch'-babe Nicole Eggert,... ze waren allemaal daar, ze wisten dat ze zich zouden kunnen amuseren op Leo's knalfuif. Hij droeg een roze smoking van zijde, en gedroeg zich als Playboy-baas Hugh Hefner, met een cocktailglas in de hand.»

«Eén kamer was ingericht als discotheek. Zes dj's draaiden er shifts van vier uren. Toen er moest worden afgeteld om middernacht, greep Leonardo naar de microfoon. Maar hij was zo zat dat hij het einde niet haalde. Hij brabbelde en lachte maar wat,» aldus Star Magazine.

DiCaprio beschouwt Sunset Boulevard als zijn speelterrein. «Hij heeft voor 120 miljoen frank een villa gekocht in de buurt. Maar hij woont er nog niet, hij laat het pand eerst nog verbouwen. Daarom huist hij meestal in een luxesuite van een hotel. Als hij er wordt uitgegooid omdat hij te veel lawaai maakt of het personeel schoffeert, trekt hij gewoon naar het volgende hotel,» klept een insider in Star Magazine.

Het Château Marmont blijkt DiCaprio's favoriete hotel te zijn. Naar het schijnt ligt hij dikwijls naakt te zonnebaden op het balkon. 's Avonds nodigt hij de meisjes van de striptenten in de buurt uit in zijn suite. «De meiden weten dat ze na hun uren in de clubs nog meer geld kunnen bijverdienen door uit de kleren te gaan voor Leo en zijn kameraden. Elke nacht neemt een sliert stripteaseuses de lift naar Leo's vertrekken,» claimt de insider.

Exhibitionist

Als hij gaat stappen, laat DiCaprio zich vergezellen door een pelotonnetje lijfwachten. Maar soms loopt het toch nog mis. «Hij geraakt vrij dikwijls betrokken in knokpartijen,» weet Cheryl Rixon Davis in Star Magazine. Zij is mede-uitbaatster van 'The Playroom', een van DiCaprio's favoriete nachtclubs. «Hij is een brutale en opvliegende jonge man. Maar de gevechten worden altijd snel afgebroken. Niemand wil dat DiCaprio in elkaar wordt geslagen in zijn nachtclub.»

Nu zijn relatie met fotomodel Kristen Zang is afgesprongen, laat de filmster zich maar al te graag benaderen door sexy meisjes. «Elk uur heeft hij iemand anders bij zich,» zegt club-eigenaresse Davis in Star Magazine. «Soms komt hij binnen met Carmen Electra en voeren ze een nummertje op om het publiek te entertainen. Hij is net zo'n exhibitionist als zij. Maar hij gaat nog meer op stap met Drew Barrymore.»

Maar het non-stop feestvieren zou wel eens slecht kunnen aflopen. «Ik ken Leo al bijna vijf jaar en ik heb hem nog nooit zo uit de band zien springen als de voorbije dagen,» vertelt een vriend van de ster. «Hij is niet bezig met opnames, dus heeft hij zeeën van vrije tijd. Geld is uiteraard geen probleem. Elke nacht gaat hij dus fuiven. Maar als hij het niet rustiger aan gaat doen, zal dat zich wreken op zijn lichaam.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer