Boze Hindoe-nationalisten bestormen Indiase filmset

NEW DELHI - Een boze menigte van nationalistische hindoes heeft zondag grote vernielingen aangericht op een filmset in de Noord-Indiase stad Varanasi, 675 kilometer ten oosten van New Delhi. De betogers gooiden delen van het decor in de rivier de Ganges. De schade bedraagt volgens producente Deepa Mehta bijna 30 miljoen frank.

AP

BR>Mehta zou in haar film 'Water' een vertekend beeld geven van het culturele en sociale leven in Varanasi, een van 's werelds oudste nog bewoonde steden. De betogers hebben gezegd het filmen onmogelijk te zullen maken zolang ze geen inzage krijgen in het scenario. Mehta ontkent de beschuldigingen. Ze zegt dat de film gaat over een jonge weduwe die zich in de jaren '30 van de afgelopen eeuw niet wilde neerleggen bij het sociale stigma dat haar lotgenotes tekende.

Vorig jaar was een van de films van Mehta ook al het mikpunt van protestacties. Die film, 'Vuur', werd uit een aantal bioscopen geweerd nadat fundamentalisten hun woede over de lesbische relatie - waar het in de film om draaide - hadden afgereageerd op de zalen waar de film werd vertoond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer