Stierengevecht bij 'De Mol' krijgt Gaia-staartje

HASSELT - De dierenrechtenorganisatie Gaia gaat een protestbrief sturen naar de programmamakers van 'De Mol'. Zondagavond was te zien hoe de kandidaten van dat avonturenspel het in een Spaanse arena moesten opnemen tegen een kalfje. Als het beest bij de staart op de grond getrokken werd, verdienden de kandidaten extra punten. «Het gesol met dieren bij 'De Mol' blijft maar duren,» zegt Michel Vandenbosch van Gaia. «Vorig jaar hebben wij een klacht ingediend toen een kandidaat een konijn moest slachten. Als ouder leer je aan je kinderen dat ze niet aan de staart van huisdieren mogen trekken en dan zenden ze dit uit in primetime... Het gesol met dieren wordt verheerlijkt als onschuldig tijdsverdrijf. En die ouwe kolonel ging het dan na de wedstrijd nog even overdoen voor zijn

eergevoel

. Dat het op Spaans grondgebied gebeurde, is ook al geen excuus. Steeds meer Spanjaarden verzetten zich daar tegen stierengevechten en andere wreedheden met dieren.»

MaLu

BR>Gaia gaat dit keer geen klacht indienen bij de mediacommissie. «Nee, want met dat dode konijn hebben we al bakzeil gehad. Maar een brief komt er wel. Al begin ik me stilaan af te vragen of ze ons eigenlijk niet aan het provoceren zijn.»

«Ik wil toch benadrukken dat het niet om een bloedig stierengevecht ging, maar een typisch Spaans gebruik, namelijk de 'Tienta',» zegt Inge Sierens van Woestijnvis. «De kandidaten hebben er meer fysieke hinder ondervonden dan het kalfje. We vonden niet dat het verschrikkelijk behandeld werd, maar als er toch mensen door geshockeerd zijn dan willen we onze excuses daarvoor aanbieden.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer