Groenendaal geeft start Gestelse carnaval: "Ik was de beste"

SINT-MICHIELSGESTEL -

Richard Groenendaal is eindelijk wereldkampioen van de eliterenners. Geen mens die daar iets kan op aanmerken, de zoon van Rein had die titel al eerder verdiend. De vreugde in Gestel was zondagavond dan ook groot. Het begin van de carnavalsfeesten werd met 5 weken opgeschoven. De hoofdpijn vanmorgen zal allicht ook lang duren.

A.P.

BR>En de sportieve kater?

Groenendaal: "Welke sportieve kater? Heb ik soms niet verdiend gewonnen? De hele wedstrijd alleen aan de leiding, elke ronde meer voorsprong genomen. Dan kan er toch niemand aan twijfelen dat ik vandaag de beste was. Of wel soms?"

Niemand twijfelde. Maar er was natuurlijk wel de hulp van Nys. "Sven had net hetzelfde kunnen doen als ik. Hij mocht dat trouwens. De afspraak was dat we pas halfkoers voor mekaar zouden gaan rijden. Ik zou beslist achter Sven hebben gejaagd als hij eerst had gedemarreerd, zeker weten. En als De Clercq zo sterk was geweest dat hij kon winnen, zou hij mij ook wel gevolgd hebben. Daaruit concludeer ik: ik was de sterkste.

Ik begrijp jullie niet. Na de WB-cross in Tabor lees ik in Vlaamse kranten dat Sven en ik dom hadden gereden. Toen droegen we ook de nationale trui. Nu doen we het zoals jullie toen schreven en zijn jullie weer niet tevreden...."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer