Jan Raas, Rabobank-manager: "Herschrijven jullie het Verdriet van België?"

'S HEERENHOEK -

Jan Raas, manager van de Rabobank-wielerploeg begrijpt de heisa rond het WK veldrijden niet. "Herschrijven jullie

Het verdriet van België

?", vroeg hij zich af. "

G.R./A.P.

BR>"Kijk, Groenendaal was de sterkste en de slimste. Hij heeft als eerste aangevallen: hij had de ploegtactiek het best ingeschat. Bovendien was Richard de enige die op de zwaarste modderstrook op de fiets kon blijven. Elke ronde pakte hij daar vijf seconden. Als Nys zich sterk genoeg voelde om er naar toe te rijden, had hij dat maar eerder aan Adri moeten vragen.

Dat Groenendaal van ons moest winnen, is een fabeltje. Ik had al een chauffeur gezocht om zondagavond met mij naar Baal te rijden om de wereldtitel met Sven en zijn supporters te vieren.

De vergelijking met het incident De Clercq - Vervecken van vorig jaar in Poprad gaan niet op. Dat was veel erger. Zondag heeft Nys zich gewoon als een echte prof aan de ploegtactiek gehouden. De Belgische bond en coach kunnen daar best moeilijk over doen, maar wie betaalt elke maand Sven zijn salaris? Wij toch!

Dat we er in geslaagd zijn om twee verschillende karakters en kampioenen niet tegen maar voor mekaar te laten rijden, bewijst de goede werking van ons team. Waar wacht Lotto op om hetzelfde te doen? Wij hebben Nys de kans gegeven en nu zijn we de boeman. Als ze iemand de schuld willen geven dat ze het dan maar op mij steken", aldus Jan Raas.

Frank van der Meyden, Rabobank: "Balans is positief"

"Tegenstrijdige belangen in de topsport zullen altijd bestaan", zegt Frank Van der Meyden, persverantwoordelijke Rabobank-Wielerplan. "Maar gelukkig gaat het er niet altijd zo

krankjorum

aan toe als zondag. Toch zijn de feiten simpel: Groenendaal was de beste en Nys heeft zich gedragen als een echte professional.

Rabobank investeert natuurlijk niet zoveel geld uit liefdadigheid. Elke investering moet een return krijgen. Wat dat betreft was het WK voor ons een schot in de roos. Tenzij Boogerd straks de Tour wint, wordt de naam van onze bank dit jaar in zo korte tijd nooit meer zo vaak uitgesproken.

Ik kan me voorstellen dat de reacties in België iets anders zijn. Maar als ik lees hoe lastig Bart Wellens het heeft om een degelijke sponsor te vinden, zou men in België blij moeten zijn dat wij Nys zoveel kansen geven. Of mogen wij vanaf nu geen niet-Nederlanders meer aanwerven?"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer