Trond Sollied (AA Gent) krijgt alweer gelijk

GENT -

Trond Sollied kreeg zaterdag in Charleroi nog maar eens gelijk. Na een erbarmelijke eerste helft met vooral de nieuwe Noren, Dahlum en Pedersen, als zwakke acteurs liet Sollied zijn aanwinsten na de rust op het terrein. Vorige week had hij al benadrukt het jammer te vinden dat hij ze niet kan wisselen, omdat ze juist wedstrijden nodig hebben om wedstrijdritme op te doen. Na de rust kwam de beloning toen Pedersen met één goede actie op zijn flank de gelijkmaker inleidde. Even later was het waarempel Dahlum, voor de rust zo goed als onzichtbaar, die Jerkan en Lecomte te vlug af was. Een overwinning die op tijd kwam, maar wel ontsierd werd door de rode kaart van Aarst. Hij kreeg eerst geel na een opstootje met Lecomte en werd in de slotfase wegens een doelpoging met de hand naar onze mening terecht uitgesloten met een tweede gele kaart.

P.H.

BR>"Volgens mij onterecht", stelde Aarst. "De bal raakte mijn hand, maar ik had helemaal niet de intentie dat te doen. Ik zal nu misschien langer bij de nationale ploeg kunnen blijven, maar geloof me, ik had veel liever tegen Moeskroen gespeeld."

Verheugend voor Trond Sollied is allicht ook de stijgende vorm bij Ronald Foguenne en Ivica Dragutinovic. "Geef me nog veertien dagen en ik ben weer helemaal de oude", zei Foguenne. "Wel jammer dat ik twee mooie doelkansen verknoeide. Dan merk je heel goed dat ik nog wat te kort kom." Ook Dragutinovic kreeg een kans tot scoren. "Ik zag Aarst rechts van mij helemaal vrijstaan. Maar ik merkte meteen dat hij buitenspel stond. Daarom moest ik zelf op doel schieten. Voor mij geldt hetzelfde als voor Ronald: binnen twee weken zal ik opnieuw 100 procent zijn."

Toch haalt Gent nog bijlange het niveau niet van de eerste ronde. Vooral thuis, als het zelf het spel moet maken, komen de tekortkomingen boven. Blijkbaar speelt de afwezigheid van de aan de knie geopereerde Günther Schepens een grote rol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer