Verslag FC Denderleeuw - Dessel Sport (2 - 0)

DENDERLEEUW -

Wie nog een greintje twijfel had, kan die nu wel opbergen: Antwerp wordt de verdiende kampioen in tweede klasse. De belangrijkste vragen die deze competitie nog moet prijsgeven zijn dan ook van totaal andere aard: met hoeveel punten voorsprong pakt rood-wit de titel en wie mag straks deelnemen aan de eindronde? Lange tijd zag het ernaar uit dat Dessel zich, op basis van een onverwachte, maar mooie 2de plaats in het klassement, moeiteloos voor de nacompetitie zou kwalificeren. Na de nederlaag bij Denderleeuw blijft dat ticket weliswaar nog binnen handbereik, maar de ploeg van Colin Andrews voelt de hete adem in de nek van achtervolgers als La Louvière, Cercle Brugge, Maasland, RWDM en Denderleeuw.

R.G.

BR>Het team van Asselman pakte gisteren verdiend de volle buit tegen een matig gëinspireerd Dessel. De thuisploeg kwam voor de rust op voorsprong na een mooie actie van Patrick Asselman en Ferreira, door laatstgenoemde afgerond, terwijl kort voor het einde Vergeylen een aanval via De Meyst en opnieuw Asselman tot 2-0 omboog.

"We hebben wel enkele kansen afgedwongen, maar te weinig om aanspraak te kunnen maken op de overwinning", aldus een eerlijke Andrews. "Misschien was een fout op Van Den Schoor in de beginfase van de match wel een penalty waard, maar als je ziet dat naderhand alleen nog Jacobs en Nouhass een echt doelrijpe mogelijkheid kregen, weet je het wel. Voor ons komt het er nu op aan de kalmte in de groep te bewaren om ons in de top-5 van de rangschikking te kunnen handhaven".

Doelpunten:

17' Ferreira 1-0, 85' Vergeylen 2-0

Gele kaarten:

Schrijnen, Ferreira, Heymans, Sas, Van den Schoor, Mateso, Lunenburg

Scheidsrechter:

Marchan.

DENDERLEEUW:

Sironval, Ouefio, Schrijnen, Lambulic, Boone, Ferreira (84' Avdic), Heymans (73' Geeroms), Asselman, Cleiton, Devic (60' Vergeylen), De Meyst.

DESSEL:

De Fré, Sas, Cox, Jacobs, Hoes (74' Beckers), Nouhass, Van Den Schoor, Mateso, Gielens, Lunenburg (67' Thijs), Christina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer