Verslag + reactie FC Kapellen - Cercle Brugge (1 - 1)

KAPELLEN -

Beide ploegen hadden redenen te over om voor de volle inzet te gaan. Kapellen wist dat Hekelgem de punten thuishield, Cercle is in strijd voor een plaats bij de eerste 5 en ziet dat RWDM zich in het debat mengt.

E.N.

BR>De aanvallende ingesteldheid waarmee de twee teams startten resulteerde niet in veel doelgevaar. Na een kwartier schoot Geeraerts voorlangs en vlak daarop knalde Stroy vanop 30 meter in de benedenhoek. Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong. White kopte een hoekschop terug voor doel en Perreira duwde binnen. Nadien stond Stoops op de goede plaats bij een vrije trap van Piedfort en haalde Geeraerts een te zwak ingeschoten bal van Sissoko van de lijn.

Na de rust bleef het gevaar schaars. Enkel op stilstaande fasen moesten de doelmannen in actie komen. Stoops duwde een knal van Stroy over de lat en Begeyn hield Bartholomeeussen van succes. Schoten van Stroy en Bartholomeeussen misten nadien de goede richting, zodat de billijke stand niet meer wijzigde.

Doelpunten:

15' Stroy 0-1, 17' Perreira 1-1

Gele kaarten:

Piedfort, Richards, Bovri, Verschueren, Bartholomeeussen, Dekeyser

Scheidsrechter:

Vinche

Toeschouwers:

1.850

KAPELLEN:

Stoops, Verschueren, Van Zundert, White, Elsen, Mattheeusen, Aboraa, Bovri, Bartholomeeussen, Sissoko, Perreira.

CERCLE BRUGGE:

Begeyn, Dekeyser, Kanu, Durpes, Richards, Kindtner, Stroy, Piedfort, Geeraerts, Konon, Stellamans (83' Giuntini).

Walter Jenné: "Dit puntje is pure bonus"

KAPELLEN -

Na een onderbreking van 3 jaar fungeerde Walter Jenné weer als hoofdcoach van Kapellen. Niet vanwege een trainerswissel, wel door het griepvirus dat Stani Gzil aan het bed kluisterde. De Kapelse hulptrainer vond dat hij een positief verslag aan zijn sportieve baas kon overmaken. "We hebben het moeilijk gehad, maar we zijn niet weggespeeld. In de heenwedstrijd werd Kapellen gewoon van het veld geblazen en dat was nu zeker niet het geval. Met heel veel karakter hebben we een punt vastgehouden. De positieve trend van de laatste weken werd verdergezet."

"Het is natuurlijk spijtig dat de puntendeling tegen La Louvière en Cercle Brugge niet in een rooskleuriger klassering vertaald wordt. Toch hecht ik veel belang aan de 2 op 6. Tegen tegenstanders van dit niveau was puntenwinst niet ingecalculeerd. Alles wat we halen, is een pure bonus. We krijgen de rechtstreekse concurrenten nog over de vloer en pas na de confrontaties met de andere ploegen uit de gevarenzone mogen we de balans opmaken. Het huidige klassement oogt niet fraai, maar het is slechts een momentopname. Het zou verkeerd zijn om ons daarop blind te staren."

De overwinningen van Visé en Hekelgem betekenen een streep door de Kapelse rekening, maar Jenné laat zich niet verleiden tot fatalisme. "We wisten dat het een lange, moeilijke weg zou worden", zegt hij. "We bouwen rustig verder en hopen de uitdaging tot een goed einde te brengen. We moeten geen rekening houden met de uitslagen van de concurrentie. Er zijn nog veel punten te verdienen. We hebben ons lot nog steeds in eigen handen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer