Verslag + reacties Maasland - FC Turnhout (0 - 4)

EISDEN -

Even voor het halfuur stuurde Berrevoets Herman weg. Achtervolger Karasahin kon de Tsjech nog bijbenen, maar hem niet beletten de bal voorbij Creemers te plaatsen. Een poging van Evens aan de overkant bleef steken in het pak. Kort voor de rust bereidde Turnhout op identieke wijze de 0-2 voor. Dit keer was het Gorts die Caluwé diep stuurde. Caluwé profiteerde van een misverstand tussen Kubr en Crv en werkte koelbloedig af.

Jos MISCORIA

BR>In de tweede helft kon de thuisploeg dan toch voor wat meer druk zorgen. In deze periode kopte Geebelen de beste kans naast. Toen Pereira 20 minuten voor tijd voor een domme reactie rood kreeg, was de thuisploeg het uitzicht op een gelijkspel kwijt. Eerst strafte Quintelier nog balverlies van Kubr af en in de slotminuten velde Berrevoets een nog zwaarder verdict.

Doelpunten:

26' Herman 0-1, 41' Caluwé 0-2, 77' Quintelier 0-3, 88' Berrevoets 0-4

Gele kaarten:

Van Beylen, Caluwé

Rode kaart:

71' Pereira

Scheidsrechter:

Collard.

Toeschouwers:

1.000.

MAASLAND:

Creemers, Reumers, Kubr, Van Helden, Karasahin (46' Chrzan), Crv, Evens, Billen (60' Tulleneers), Dreesen, Geebelen, Pereira.

TURNHOUT:

De Corte, Vandeurzen, Verschuren, Bogers, Caluwé, Van Beylen, Gorts (67' Liekens), Marien, Quintelier, Herman (76' Basiakos), Berrevoets (89' Gul).

"Combinatie wordt verwaarloosd"

Maasland kon zaterdagavond nooit verdoezelen dat het momenteel met een lichte vormcrisis kampt. Ondanks de 0-2 achterstand bleef de hoop aan de rust nochtans bestaan. Wellicht ingegeven door de herinnering aan de confrontatie met Turnhout vorig seizoen. Toen stond Maasland aan de rust zelfs 0-3 in het krijt en wist het met 10 man dan nog een 5-5 gelijkspel af te dwingen. Het scenario klopte ook dit keer lange tijd, tot zelfs de uitsluiting van Pereira toe, maar de Maasland-doelpunten bleven achterwege.

"De oefenwedstrijd tegen Anderlecht inbegrepen, hebben we nu al 4 keer op rij niet meer gescoord," moest ook trainer Billen tot zijn spijt vaststellen. "De opportuniteit van counterploeg Turnhout heeft het vandaag gehaald op het voetballend vermogen. Ik zou nooit met zo'n instelling het veld opstappen, maar dat is hun goed recht. Wij misten natuurlijk de creativiteit van Martens terwijl het andere deel van de centrale as, Crv, tot op het allerlaatste onzeker was. Maar de grootste fouten werden toch gemaakt door Marcos Pereira die de laatste tijd vooraan te eigenzinnig speelt en de combinatie totaal uit het oog verliest. Net op het moment dat ik hem wilde wisselen voor Nait Oukhedou liep hij dan nog tegen een domme rode kaart aan. Hier moeten we deze week eens serieus over praten."

Genkenaar Jurgen Vandeurzen toonde zich achteraf natuurlijk opgetogen over deze toch wel onverwachte zege. "Maasland heeft dit seizoen al heelwat respect afgedwongen, zodat wij in principe al tevreden waren geweest met één puntje. Dit is natuurlijk prachtig. Wij wisten wel dat Maasland in alle omstandigheden blijft aanvallen en dat maakt het voor een counterploeg iets gemakkelijker," gaf Vandeurzen, enkele jaren geleden nog in de belangstelling van Patro, toe. "Het scheelde toen inderdaad weinig of ik was naar Eisden gekomen. Met Crv, Reumers en Dreesen lopen hier trouwens 3 oud-ploegmaats rond. De stadionspeaker geniet alvast mijn sympathie, want die kondigde mij vandaag tot twee keer toe als doelpuntenmaker aan (lacht). Spijtig toch dat wij vorige week thuis tegen Kortrijk dom onderuit gingen. Anders zaten we nu weer volledig in de run."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer