Verslag + reacties FC Antwerp - SV Roeselare (2 - 1)

DEURNE -

Na de eerste periodetitel pakte Antwerp dankzij een zege tegen Roeselare ook de tweede periode. De buit werd makkelijker binnengehaald dan de krappe 2-1 cijfers laten vermoeden. De Great Old zet opnieuw een belangrijke stap richting eerste klasse en mag stilaan beginnen aftellen.

Jan Van Craen

BR>Het

Regi, Regi, wij worden kampioen

van de Antwerp-fans klinkt week na week luider op de Bosuil. Van een titelstrijd is in tweede klasse al lang geen sprake meer, daarvoor is de overmacht van Antwerp op de concurrentie te groot. Ook het Roeselare van James Storme kwam op de Bosuil niet verder dan goede bedoelingen en moest zich noodgedwongen neerleggen bij de superioriteit van de leidersploeg. Pas in het slotkwartier kwamen de West-Vlamingen nog even dreigen nadat Ballenghien vanop de strafschopstip de aansluitingstreffer had gescoord. Voordien hadden Chadwick, perfecte bal in één tijd, en Goots, met zijn 20ste van het seizoen, het verschil al gemaakt voor de thuisploeg. Er was bij Roeselare een sublieme Vervacke nodig om de score geen vooroorlogse proporties te laten aannemen. Beerschot-man James Storme had genoten van Antwerp. "Het is aangenaam om dit Antwerp te zien spelen", aldus Storme. "Er wordt altijd gevoetbald en er zit structuur en lijn in de ploeg. De kwaliteit druipt eraf. We hebben verloren tegen de kampioen. Wij zijn al blij dat we erin geslaagd zijn Antwerp tot de laatste seconde de schrik op het lijf te jagen."

Dat had Antwerp volgens Regi Van Acker aan zichzelf te wijten. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt", aldus de trainer van Antwerp. "We hebben de kansen gekregen maar niet afgemaakt. Bovendien werd aan de ene kant de penalty wel gefloten, aan de andere kant niet."

Drie keer ging Van Acker bijna door het dak van de dug-out nadat één van zijn spelers neerging in het strafschopgebied. Al na 3 minuten kreeg scheidsrechter Gumienny, met zijn 27 jaar de jongste ooit in eerste klasse, de banbliksems van heel Antwerp over zich toen Chadwick neerging in de zestien meter. Inderdaad een discutabele fase, maar dat Antwerp nadien nog twee penalty's claimde, was overdreven. Goots ging wat al te makkelijk neer en bij de tackle op Chadwick werd zuiver de bal gespeeld. Behalve wellicht bij de eerste strafschopfase liet Gumienny zich heel de wedstrijd niet op een inconsequentie betrappen.

Het vervolg van de competitie in de top van tweede klasse kondigt zich bijzonder eentonig aan. Antwerp overklast de tegenstand en de voetballiefhebber zal zich tevreden moeten stellen met de schermutselingen om de eindrondetickets. Op de Bosuil wordt daar uiteraard niet om getreurd. "We hebben bij het begin van het seizoen aangekondigd dat we voor alle prijzen gingen", zegt Van Acker. "We pakten de trofee Ludo Coeck, wonnen de Guldensporentrofee, haalden de eerste periode binnen en nu de tweede periode. Nu rest ons nog één doel: de kampioenstitel. Dat is iets waar heel Antwerpen, of toch het grootste deel ervan (lacht), naar hunkert. Met de zege tegen Roeselare deden we op dat vlak weer een schitterende zaak."

1'

Desomer knalt op de vuisten van Parizek.

3'

Chadwick gaat neer in de zestien meter maar krijgt geen penalty.

13'

Een schot van Van Britsom komt via de vuisten van Vervacke bij Chadwick die in één tijd afwerkt: 1-0.

26'

Vervacke ranselt een vrijschop van Da Silva uit doel.

53'

Vervacke pareert knap een schot van Da Silva.

55'

Goots omspeelt Dever en schiet buitenkant voet binnen: 2-0.

64'

Vervacke zweeft een schot van Goots uit zijn doel.

71'

Chadwick schiet op Vervacke.

72'

Vervacke houdt binnen een minuut Da Silva en Goots van een doelpunt.

73'

Schot Goots, Vervacke redt met de voet.

75'

Handspel Emmerechts in het strafschopgebied, Ballenghien zet de strafschop om: 2-1.

78'

Bouckenooghe schiet vanop 10 meter over doel.

Doelpunten:

13' Chadwick 1-0, 55' Goots 2-0, 75' Ballenghien (strafschop) 2-1

Gele kaarten:

Yousfi, Desomer, Emmerechts

Rode kaart:

87' Yousfi (2 x geel)

Scheidsrechter:

Gumienny.

Toeschouwers:

5.000.

ANTWERP:

Parizek, Budts, Leleu, Emmerechts, Hilton, Campara, Van Britsom, Da Silva, Chadwick (82' Ribus), Pivaljevic (69' Nagy), Goots.

ROESELARE:

Vervacke, Okonedo, Vandenberghe, Dever, Geldhof (46' Vandaele), Desomer, Verbrugghe, Yousfi, Ballenghien, De Meersman (67' Bouckenooghe), Flavio (57' Stojanovic).

Darko Pivaljevic: "Fysiek slechts 70 procent"

DEURNE -

Darko Pivaljevic kon zich tegen Roeselare niet doorzetten in de spits en werd 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald. Regi Van Acker had het na afloop geheimzinnig over een

interne reden

voor de vervanging. De Serviër zelf houdt het erop dat de goede vorm nog ver weg is. "Ik ben na mijn nieuwe armoperatie eind vorig jaar nog altijd niet de oude", zegt Pivaljevic. "Ik zit fysiek maar op 70 procent van mijn mogelijkheden, schat ik. Uiteraard is dat op het veld te zien. Ik hoop tegen eind februari mijn vertrouwd niveau weer te bereiken zodat ik in de eindsprint naar de titel nog een belangrijke rol kan spelen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer