Verslag + reacties SK Lierse - RC Harelbeke (2 - 0)

3'

De Keyser verstuurt diepe bal richting Cavens, die onderuit gehaald wordt door Camara. De goalie van de Ratten krijgt meteen de rode kaart te zien.

K.G.

BR>

9'

Vandoorne kan met de vingertoppen bij lobje van Cavens. Rudy trapt rebound tegen de paal.

15'

Op hoekschop van Rudy kopt een bedrijvige Jurgen Cavens tegen de balk.

28'

De Keyser bereikt Eric Van Meir, die de lat treft. Somers legt de rebound makkelijk binnen: 1-0.

35'

Op aangeven van Laeremans kapt Jurgen Cavens zich mooi vrij, maar zijn schot draait voorlangs.

48'

Stein Huysegems slalomt rond Vandoorne en Maes loopt de bal in eigen goal binnen: 2-0.

81'

Ebou Sillah wordt het straatje ingestuurd, maar schiet hoog over de kooi van een haast werkloze Patrick Nys.

85'

Jurgen Cavens wordt door de thuisaanhang op een applausvervanging getrakteerd. Nog in dezelfde minuut mag Huysegems alleen op avontuur, maar de spits loopt zich vast op de bezoekende defensie.

Doelpunten:

28' Somers 1-0, 48' Maes (own-goal) 2-0

Gele kaarten:

Diatel (onsportief gedrag), Laeremans (fout)

Rode kaart:

3' Camara (fout)

Scheidsrechter:

Jordens.

Toeschouwers:

6.500.

LIERSE:

Nys, De Keyser (46' Huysegems), Hoefkens, Van Meir, Daems, Laeremans, Snoeckx, Somers, Rudy (76' Vandecauter), Van de Weyer, Cavens (85' Spiteri)

HARELBEKE:

Camara, Kubik L., Van de Walle, Maes, Kaku, Kubik A., Klomp (4' Vandoorne), Diatel, Sillah, Wostijn (72' D'Hoore), Paas (55' De Tollenaere)

Walter Meeuws: "Enkel punten maken me blij"

LIER -

Walter Meeuws wond er geen doekjes om dat zijn ploeg geen meesterwerk aan zijn supportersschare had afgeleverd. "We pakken 3 belangrijke punten en behouden de aansluiting", begon de coach. "Veel meer valt er over deze partij niet te vertellen. Harelbeke kwam al heel gauw in een numerieke minderheid te staan en daar hebben we onvoldoende profijt uit gepuurd. We speelden met te weinig tempo en waren nauwelijks geïnspireerd."

De sportieve baas voegde er nog aan toe dat Lierse snakt naar zijn basisploeg. "De voorbije maanden was het steeds improviseren en moesten er telkens opnieuw andere jongens ingepast worden. Stilaan keren alle spelers terug en kan er opnieuw aan een goed geolied geheel gewerkt worden. Het zal nodig zijn, want met KV Mechelen en Westerlo wachten ons nu twee zware derby's."

Stein Huysegems: "Die goal komt me niet toe"

LIER -

Even na rust besliste de ingevallen Stein Huysegems over winst en verlies, toen de aanvaller voorbij Vandoorne slalomde en de bal via Maes in doel belandde. "Die goal komt me niet toe", nam Huysegems alle twijfel weg. "Het was uiteindelijk Maes die het leer over de lijn duwde. Wie scoorde, was ook niet zo belangrijk. We zaten niet echt goed in de match en dan is het voornaamste om de 3 punten te pakken."

Huysegems zelf bleef aanvankelijk dus opnieuw op de bank. Meeuws opteerde opnieuw voor het spitsenduo Van de Weyer-Cavens. "De trainer drukt me op het hart dat ik op deze jonge leeftijd niet alle matchen kan spelen. Dat klopt natuurlijk ook. Ik keerde licht geblesseerd terug van de -17 jarigen en miste een deel van het oefenkamp. Geduldig blijven werken is mijn eerste bekommernis. Mijn tijd komt nog wel."

Karel Snoeckx: "Ploeg helpen is het voornaamste"

LIER -

Karel Snoeckx beleefde niet meteen zijn meest prettige namiddag als vervanger van de geschorste Frank Leen. "Het was heel moeilijk voetballen. De voorbije week lagen de velden hard en nu komen we plots in een modderbad terecht. Ach, de voorbije weken speelde ik ook al op verschillende posities om de reeks blessures en schorsingen mee helpen op te vangen. De ploeg uit de nood helpen is voor mij het voornaamste. Ook al gaat dat dan weleens met een mindere dag gepaard. We pakken de zege en dat primeert momenteel. Met Standard hebben we er een te duchten concurrent bijgekregen voor Europa. De komende weken zullen we dus onder behoorlijke druk komen te liggen, want het is duidelijk dat we ons niet langer slippertjes kunnen veroorloven."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer