Verslag + reacties SK Lommel - RSC Anderlecht (3 - 3)

16'

Zetterberg dwingt met zijn vrijeschop Davidts tot een mooie redding.

Y.T.

BR>

24'

Voorzet-schot Van Diemen maar Davidts tikt in hoekschop.

26'

Vincken lanceert Grant die, alleen voor De Wilde, net over besluit.

37'

Zetterberg centert tot bij Ekakia, die hoog opspringt en krachtig binnen kopt: 0-1.

44'

Waligora lanceert simpel Dekelver, die na een gelukkige rebound De Wilde verslaat: 1-1.

48'

Ekakia schiet na aflegger Koller pal op Davidts.

52'

De keiharde Noben velt Koller, Blareau fluit geen penalty.

59'

Zetterberg bereikt de sterk spelende Koller, die op zijn beurt raak kopt: 1-2.

65'

Dekelver rondt een voorzet van Haeldermans prachtig af met een volley: 2-2.

70'

Baseggio vloert Davidts, maar Nassen redt op de lijn.

74'

Stoica trapt knap binnen na aflegger Koller: 2-3.

80'

Stoica schiet ditmaal net naast.

87'

Doll haalt Haeldermans neer, uitblinker Simons mist de strafschop niet: 3-3.

Doelpunten:

37' Ekakia 0-1, 44' Dekelver 1-1, 59' Koller 1-2, 65' Dekelver 2-2, 74' Stoica 2-3, 87' Simons (strafschop) 3-3

Gele kaarten:

Ekakia (fout), Simons (fout), Haeldermans (fout)

Toeschouwers:

8.000.

Scheidsrechter:

Blareau.

Doelpunten:

37' Ekakia 0-1, 44' Dekelver 1-1, 59' Koller 1-2, 65' Dekelver 2-2, 74' Stoica 2-3, 87' Simons 3-3 (strafschop).

LOMMEL:

Davidts, Nassen, Simons, Scavone, Noben, Schoofs (81' Zouaoui), Vincken, Waligora, Haeldermans, Dekelver (90' Van Diest), Grant (56' Garcia)

ANDERLECHT:

De Wilde, Staelens, De Boeck, Crasson, Baseggio, Van Diemen, Zetterberg (86' Doll), Goor (83' Dheedene), Radzinski (24' Stoica), Ekakia, Koller

Lorenzo Staelens: "Standard doet weer mee"

LOMMEL -

De kersverse Gouden Schoen Lorenzo Staelens werd in Lommel alweer in de bloemetjes gezet, maar na wedstrijd zat hij met andere zaken in zijn hoofd. "We lopen wel een punt uit op Genk, maar Standard komt sterk terug", zei de Lorre. "We moeten rekening houden met de Rouches. Zij worden het Anderlecht van vorig seizoen. Wij laten punten liggen, terwijl Standard al 4 keer won. Er zijn niet langer 2 ploegen in de achtervolging op ons, het zijn er 3. Dat betekent dat we tegen Brugge 3 op 6 moeten halen. Thuis moeten we winnen, anders kunnen de anderen profiteren van onze onderlinge duels. Verdorie, nooit mochten we Lommel 3 keer laten terugkomen. We moeten steviger op onze voeten staan, we gingen te makkelijk liggen. Jammer van die late strafschop. Maar we mogen niet klagen. De laatste matchen, en dan vooral op Moeskroen, hadden we al wat geluk."

Dieter Dekelver: "Anderlecht defensief zwak"

LOMMEL -

Als hij een toptransfer wil versieren, vraagt Dieter Dekelver best de cassettes van zijn matchen tegen Anderlecht op. "Ik maakte dit seizoen 7 goals", lachte Dekelver. "Daarvan waren er 4 tegen Anderlecht. Dat is ongelooflijk. We wisten dat Anderlecht kwetsbaar was achterin. Daar was tijdens de theorie op gewezen. Het is ook uitgekomen."

Maar Lommel staat ondanks zijn punt wel laatste in de rangschikking, op 34 punten van Anderlecht. "We hebben dit seizoen nog maar één keer gewonnen. Maar met deze mentaliteit degraderen we niet."

Stijn Haeldermans: "Het was zeker strafschop"

LOMMEL -

Het moment van de wedstrijd was de strafschop die Haeldermans ten koste van de net ingevallen Doll versierde. "Het was zeker strafschop", lachte Haeldermans. "Of ik de penalty zocht? Op het moment dat hij me raakte, toch."

Olivier Doll was minder praatzuchtig. Op het moment dat de kleedkamerdeur open ging, vluchtte hij met een gezicht als een donderwolk naar de bus.

Kris Vincken: "We redden ons"

Kris Vincken liet zich tegen Anderlecht weer van positieve kant opmerken. Vinnig en snel schuimde hij met de regelmaat van een klok de rechterflank af. Vastberaden in de duels, strijdend met een leeuwenhart. Tomasz Radzinski heeft het geweten. Na een contact met Scavone en een botsing met de

Lommelse witte

moest hij al in de eerste helft hinkend van het veld. "Het was een onschuldig duel, zoals er zoveel zijn," was Vincken zich na afloop van geen kwaad bewust. "We hebben gezond agressief gespeeld. Met heel veel wilskracht en karakter, maar ook met leuk en aantrekkelijk voetbal. Het heeft ons tegen de toekomstige landskampioen een verdiend punt opgeleverd. Dat we tegen dit Anderlecht tot 3 keer toe een achterstand ophaalden, pleit ook voor de enorme mentale weerbaarheid in de groep. Het ultieme bewijs dat Lommel ondanks de penibele klassering nog springlevend is."

En dan hoor je na afloop de resultaten van de andere bedreigde clubs. "Direct na de wedstrijd was ik echt dolblij," knikte de Maasmechelaar. "Maar toen de uitslagen van Geel, STVV en Beveren doorsijpelden, was dat toch wel even slikken. Nu ja, we moeten niet naar de anderen kijken. Alleen naar onszelf. Deze prestatie moet ons stimuleren om nóg beter te doen. We hebben de kwaliteiten om ons te handhaven, daar ben ik rotsvast van overtuigd."

Lommel pakte dit seizoen al vaker uit met hoopgevende prestaties. Maar een week later kreeg de ploeg meestal het deksel op de neus. Waarom mag er nu wél een constante lijn in de resultaten verwacht worden? "Omdat we nu veel vlotter scoren dan in de heenronde en de hele groep ook donders goed weet dat het 5 voor 12 is," aldus Vincken. "De komende weken moet het gebeuren. Dat beseffen we en daar zullen we ons uiterste best voor doen. Waar het verder van zal afhangen, is dat onontbeerlijke tikkeltje geluk."

Waligora: "Deze rol ligt me"

Mirek Waligora deed het tegen Anderlecht subliem als foerier achter de spitsen. "Ik ben ook wel tevreden over mijn optreden, maar vind dat ik in vrije positie nog te weinig de bal toegespeeld krijg," aldus de Pool. "Maar als ploeg heeft Lommel het natuurlijk uitstekend gedaan. Alleen die twee tegendoelpunten op stilstaande fasen waren er weer teveel aan."

Davidts: "Toch iets bewezen"

Keeper Gert Davidts werd door de schutters van Anderlecht wel 3 keer geklopt, maar hij leverde toch een uitstekende prestatie. "Na Genk was dit pas mijn tweede optreden in het eerste elftal," aldus Davidts. "Ik weet dat ik binnenkort gewoon weer de doublure van Jacky Mathijssen ben, maar met het oog op volgend seizoen zijn dit soort wedstrijden erg belangrijk voor mij."

Harm Van Veldhoven: "Handdoek niet gooien"

"Vanaf het begin zag ik veel scherpte in de duels. Anderlecht liet de bal weliswaar goed rondgaan. Maar gevaar konden ze nauwelijks creëren. Tactisch vingen we ze goed op. Zelf konden we, met een uitstekende Waligora als aflossingspunt, toch geregeld dreigen. Ik weet het, de resultaten van de concurrentie spelen niet in ons voordeel. We staan weer laatste. Maar we gooien de handdoek nog niet."

Noben: "Eén keer geklopt"

Michel Noben kreeg de voorkeur op Van Diest, gezien zijn hardnekkigheid in de duels en zijn kopbalsterkte. "Ik zat onmiddellijk goed in de match, won de eerste duels. Dan groei je. Al moet je dat natuurlijk niet letterlijk opvatten. Ik kom amper tot aan Kollers schouders, moest de hele avond tegen zijn

naamkaartje

opkijken. Jammer genoeg kon hij mij één keer opzij zetten. Met fatale gevolgen."

Staelens in technische staf

Anderlecht wil Lorenzo Staelens na zijn carrière opnemen in zijn technische staf. Dat verklaarde manager Michel Verschueren. "Staelens is iemand die we nooit meer mogen laten gaan", aldus Verschueren. "De poort naar de technsiche staf staat voor hem groot open."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer