Verslag + reacties Geel - SC Lokeren (3 - 0)

27'

Lendvai zwiept bal tot bij de tweede paal. Delen besluit van dichtbij op Dabanovic.

B.O.

BR>

28'

Tweede gele kaart voor Boeka-Lisasi, die zich bezondigt aan zware fout op Delen.

30'

Een duikende Delen kopt een voorzet van Zefilho op Dabanovic.

38'

Eerste bal tussen de palen van Lokeren. Mitrakovic kopt een hoekschop van Van Geneugden in de handen van Schuermans.

40'

Lendvai haalt Mitrakovic zwaar onderuit en wordt uitgesloten.

45'

Slecht uitverdedigen Lokeren. Penicka kopt de bal in de voeten van Versavel die meteen raak schiet: 1-0.

48'

Daelemans duwt een voorzet van Delen van dichtbij op Dabanovic.

60'

Delen zet voor maar Zefilho en Daelemans vergeten de bal binnen te duwen.

75'

Preisinger hakt zich vrij. Delen graait de bal mee en neemt Dabanovic van dichtbij te grazen: 2-0.

84'

Daelemans knalt in het zijnet.

91'

Preisinger duwt verre uittrap van Schuermans in de voeten van Delen die Dabanovic met een lobbal vloert: 3-0.

Doelpunten:

45' Versavel 1-0, 75' Delen 2-0, 91' Delen 3-0

Gele kaarten:

Peto (fout), Mitrakovic (fout)

Rode kaarten:

28' Boeka-Lisasi (2 x geel voor fouten), 40' Lendvai (fout)

Scheidsrechter:

Melotte.

Toeschouwers:

4.500.

GEEL:

Schuermans, Szeker, Feher, Geerinckx, Peto (67' Meeusen), Mols, Lendvai, Versavel (70' Preisinger), Daelemans, Delen, Zefilho (61' B. Smits)

LOKEREN:

Dabanovic, Staelens (39' Mitrakovic), Katana, Janssens, Vidarsson, M'Bayo, Penicka (58' Nikcevic), Van Geneugden, Vonasek, Youla (88' Majdov), Boeka-Lisasi

Dimitri M'Buyu: "Niet te euforisch doen"

GEEL -

"Fantastische wedstrijd", evalueerde de nieuwe trainer Dimitri M'Buyu. "Winnen tegen mijn ex-club, dat is een droom. Temeer omdat deze zege er komt na een hectische week. Ik moet mijn assistent Guy Van Hemelen danken voor zijn inbreng, want we moesten een aantal harde beslissingen nemen. Er heerste onrust in de groep nadat de kern met 4 Hongaren werd verbreed. Vanavond bleek dat ze een meerwaarde betekenen voor de ploeg. Diegenen die naast de basis vielen, moeten niet ontgoocheld zijn. Ze moeten tonen dat ze hun plaats waard zijn. We moeten nu de lijn doortrekken en ook op verplaatsing punten pakken. Ik hoop alleen dat men niet te euforisch gaat doen na deze zege. Er resten ons de komende weken nog tal van finales."

Georges Leekens: "Geen vrije dag morgen"

GEEL -

Georges Leekens was bondig met zijn conclusies na de zwakke prestatie. "We liepen van de eerste tot de laatste minuut meer achter onszelf dan achter Geel", vertelde de ex-bondscoach. "Als je zoveel kansen weggeeft en er zelf weinig creeert, is de analyse kort. We kwamen in de duels tekort en misten het enthousiasme van de thuisploeg. Dat is jammer. Ik wil geen excuses horen, punt. Ook niet van Boeka-Lisasi. Hij werd terecht uitgesloten en moet niet mekkeren over de scheidsrechter. We missen een constante in onze prestaties. De ene week alles en de andere niets, dat mag niet. Dat gaan we zo snel mogelijk op de tafel gooien. De vrije dag die morgen was gepland, wordt dan ook afgelast."

Istvan Szeker: "Hiervoor zijn we gekomen"

GEEL -

"Noem dit een geslaagd debuut", zei Istvan Szeker na een zijn eerste optreden als libero. "Hiervoor ben ik samen met mijn landgenoten naar Geel gekomen. Onze missie bestaat eruit Geel in eerste klasse te houden. We willen straks, na de zomer, allen hogerop. Om dit doel te bereiken zitten we bij de ideale club. Hier kunnen we ons laten zien, snap je. Ik weet het: Petö, Feher, Preisinger, Lendvai en ikzelf, dat zijn 5 Hongaren maar dat betekent niet dat we een clan vormen. Hopelijk gaat iedereen binnen de spelersgroep beseffen dat we moéten samenwerken. Ook de jongens die door onze komst naast de basis vallen. Anders gaat het niet lukken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer