Verslag + reacties SK Beveren - KV Mechelen (2 - 1)

4'

Torken kopt lange bal van Van Ophuizen tot bij Sels. Die schiet voorlangs.

R.D.S.

BR>

15'

Van Hout brengt Chatelle alleen voor Peersman. De doelman van Beveren komt goed uit en redt.

17'

Actie van het duo Sels-Tarachulski. Willockx houdt de Pool van Beveren van de openingstreffer.

23'

Voorzet van Elias. Smet kan in extremis in hoekschop ontzetten voor Van Hout.

25'

Sels bedient Torken die zich handig voorbij Greven werkt. Willockx weet raad met het schot van de Nederlander.

28'

Afstandsschot van Lambert Smid mist de goede richting.

42'

De totaal ongedekte Van Rumst kopt een vrijeschop van Vlaminck binnen:1-0.

57'

Met een vrijeschop ligt Vlaminck ook aan de basis van 2-0. Tussen Bal en Willockx kopt Tarachulski binnen.

63'

Vanuit randje buitenspel stevent Torken alleen op Willockx af. De doelman uit Puurs voorkomt de 3-0.

78'

De goed ingevallen Bruyninckx speelt Elias vrij die met een grondscherend slot de aansluitingstreffer scoort.

84'

Sels neemt een vrijschop van Imschoot in één tijd op de slof. Die laatste doelpoging van de match gaat naast.

Doelpunten:

42' Van Rumst 1-0, 57' Tarachulski 2-0, 78' Elias 2-1

Gele kaarten:

De Vuyst (fout), Torken (fout), Camus (fout), Camara (fout)

Scheidsrechter:

Ver Eecke.

Toeschouwers:

4.000.

BEVEREN:

Peersman, Smet, Van Ophuizen, De Vuyst, Vlaminck, Imschoot, Smid, Tarachulski, Sels, Torken, Van Rumst (77' Imagbudu)

MECHELEN:

Willockx, Bal, Vandenbroeck, Greven, Emeran, Camara (61' Kusch), Camus, Peeters, Van Hout, Chatelle (67' Bruyninckx), Elias

Sven Vandenbroeck: "Oorzaak bij onszelf zoeken"

BEVEREN -

De tegendoelpunten die KV Mechelen in Beveren moest toestaan, waren zeker te vermijden. Bovendien scoorden de Waaslanders op een voor Malinwa heel slecht moment. Het eerste doelpunt viel op slag van rust en de tweede goal werd kort na de herneming gescoord. "Tijdens de eerste helft zat alles achteraan goed vast en hebben wij niet veel kansen weggegeven", vertelde Sven Vandenbroeck na de wedstrijd. "Beveren krijgt in die periode slechts één echte kans en het is raak. Het doelpunt valt op een heel slecht moment en dan krijg je een klop van de hamer. Op deze manier op achterstand komen is heel pijnlijk. Ondanks die opdoffer hadden wij tijdens de rust het gevoel dat wij de wedstrijd niet verloren hadden, zeker omdat wij tijdens de eerste helft alles in handen hadden. Wij begonnen dus met een goede ingesteldheid aan onze tweede helft, maar moeten vlug een tweede tegendoelpunt toestaan. Wij verliezen de wedstrijd door domme tegengoals die telkens kwamen na een stilstaande fase. Zoiets zou toch niet mogen gebeuren. Ons doelpunt viel te laat in de wedstrijd zodat wij niet veel tijd meer hadden om wat terug te doen. Ik vind toch dat wij een aantal kansen kregen om de wedstrijd af te maken. Bij ons was het vooral de laatste pass die ontbrak. Wij kwamen naar Beveren voor de 3 punten, maar de buit is helaas nul. Dat is veel te weinig tegen dit Beveren. De rest van de competitie hebben wij ons lot zelf in handen. Het is niet omdat Lierse zaterdag op bezoek komt dat wij die wedstrijd al op voorhand verloren hebben. Wij moeten er 100 procent voor gaan en ambitieus blijven. De komende wedstrijden moet wij geconcentreerd blijven spelen en hard blijven werken. Voor de nederlaag op Beveren moeten wij de oorzaak bij onszelf zoeken."

Kristof Imschoot: "Ik was niet zenuwachtig"

BEVEREN-

Trainer Emilio Ferrera koos zaterdag voor de 19-jarige Kristof Imschoot om de geschorste Bert Dhont te vervangen. Meteen het debuut van de ex-speler van Heikant Zele en Sporting Lokeren in eerste klasse. "Ik was al enkele keren bij de 15, maar mocht nog nooit invallen, laat staan aan de aftrap komen. Vanaf woensdag was het op training aan te zien dat ik er bij zou zijn. Het is niet niks is om de aanvoerder en de sterkhouder van het elftal te vervangen, maar dat feit heeft mij niet extra zenuwachtig gemaakt. Sedert de stage in Sicilië ben ik redelijk goed in vorm. Debuteren met een driepunter: het is mooi", aldus de jonge Zelenaar die van zijn trainer nog het compliment meekreeg. "Schitterend gespeeld", aldus Ferrera.

Johan Van Rumst: "Meer moet dat niet zijn"

BEVEREN -

Met zijn eerste doelpunt in eerste klasse zette de 22-jarige Johan Van Rumst de Waaslanders op weg naar hun 5de seizoenszege. Evenals debutant Kristof Imschoot is Van Rumst een jeugdproduct van Sporting Lokeren. Op 18-jarige leeftijd verruilde hij Daknam voor de Freethiel waar hij aan zijn 3de seizoen bezig is en nog een 2-jarig contract heeft. Tegen Mechelen stond hij voor de 3de keer dit seizoen aan de aftrap. "Pas 2 uur voor de wedstrijd, bij de tactische bespreking, kreeg ik daar weet van. Echt tevreden over mijn prestatie ben ik niet. Maar wij hebben gewonnen en ik scoorde. Meer moet dat niet zijn. Mooi getrapt die vrijeschop van Stijn Vlaminck. En wij zijn een stap dichter bij het behoud. Daar gaan wij een pintje op drinken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer