Verslag + reacties Sint-Truiden - Germinal Beerschot (2 - 0)

9'

Aflegger van Degryse naar Van der Heyden, die op Belic besluit.

M.Cl.

BR>

14'

Dierickx speelt Vrancken aan in het centrum, die met een schicht in de rechterhoek Moons kansloos laat: 1-0.

17'

Een vrijeschop van Fiers wordt door Moons met de vuisten uit het doelvlak geweerd.

30'

Een doelpunt van Burg wordt terecht afgekeurd na een voorafgaande handsbal van de Truiense middenvelder.

36'

Svetlicic, die vijf minuten eerder een gele kaart had gekregen na een duwfout op Mertens, verhindert nu een doorbraak van Burg en wordt door Vermeirsch terecht met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd.

41'

Beste kans voor de bezoekers. Een snelle uitbraak via Degryse en Haagdoren brengt Hofmans in goede schietpositie. De kapitein trapt de bal overhaast over doel.

42'

Mertens komt schuin voor doel maar in plaats van zelf af te ronden geeft hij een voorzet naar Fiers, wiens schot afgeblokt wordt.

47'

Knappe redding van Belic op een plaatsbal van Demkine.

50'

Fiers aarzelt om meteen af te drukken, kapt Herreman uit, maar besluit op Moons.

55'

Beste actie van Degryse, die de bal panklaar legt voor Haagdoren. Deze ziet zijn schot tegen de binnenkant van de staander belanden.

60'

Een schitterende actie van de thuisploeg via Voets en Burg brengt Fiers voor doel. De Truiense topschutter besluit naast het doel.

90'

Het verlossende tweede doelpunt valt in de slotminuut wanneer Burg de vrijstaande Isaias aanspeelt, die kalm met de linkervoet de bal in doel schuift: 2-0.

Doelpunten:

14' Vrancken 1-0, 90' Isaias 2-0

Gele kaarten:

31' Svetlicic (fout), 38' Marinovic (fout), 64' Karagiannis (protest), 72' Dierickx (fout), 73' Voets (spelbederf), 85' Demkine (fout)

Rode kaart:

36' Svetlicic (2 x geel)

Scheidsrechter:

Vermeirsch.

Toeschouwers:

7.000.

STVV:

Belic, Voets, Hayen, Dello, Delorge, Vrancken, Dierickx, Teppers, Burg (90' Van Oekelen), Fiers (79' Vangeel), Mertens (60' Isaias)

GERMINAL BEERSCHOT:

Moons, Svetlicic, Smidts, Marinovic, Herreman (82' Sandjon), Haagdoren (58' Severeyns), Karagiannis, Hofmans, Van der Heyden (45' Mutavdzic), Demkine, Degryse

Franky Van der Elst: "Sint-Truiden won verdiend"

SINT-TRUIDEN -

Franky Van der Elst, trainer van Germinal Beerschot, had geen probleem om toe te geven dat zijn ploeg één van haar mindere prestaties van het seizoen had afgeleverd. "We begonnen nog vrij behoorlijk aan de match, leverde enkele schoten af, maar dat duurde slechts 10 minuten. Vanaf het doelpunt van Vrancken lukte nauwelijks iets. Sint-Truiden toonde zich veel gretiger én steviger in de duels. Toen we na de uitsluiting van Svetlicic ook nog met 10 verder moesten, was het kalf helemaal verdronken. Na de rust verzuimde Sint-Truiden de wedstrijd af te maken. Zolang het 1-0 bleef, kon alles. Kijk maar naar die poging van Haagdoren, die de binnenkant van de paal trof. Op dit resultaat valt niets te zeggen, Sint-Truiden won verdiend."

Cisse Severeyns: "Ik wil me nog bewijzen"

SINT-TRUIDEN -

Voor het eerst sinds zijn verrekking opgelopen in oktober kreeg Cisse Severeyns een invalbeurt die naam waardig. "Natuurlijk ben ik blij, want ik wil bij iedere gelegenheid die ik krijg, op welke plaats ook, mijn uiterste best doen. Tegen Sint-Truiden was de opdracht wel erg moeilijk. In een ploeg die met 10 tegen 11 speelt voor offensieve kracht zorgen, is niet simpel. Er zit voor mij voorlopig niets anders op dan keihard te werken. Zowel op training als bij de invallers of bij welke invalbeurt ook wil ik 100 procent mijn best doen. Ik wil scherp staan tegen de dag dat er op mij een beroep wordt gedaan. Ik werd net 32 en heb nog steeds de drang me te bewijzen."

Knaepen: "Verdiende zege"

Willy Reynders liet zich op de persbabbel verontschuldigen. De reden was simpel, een griepaanval had de kop opgestoken. "Op basis van het aantal doelkansen, mag onze overwinning verdiend worden genoemd," zo gaf zijn assistent, Jules Knaepen aan. "De tweede treffer bleef veel te lang uit vandaar dat de druk na de rust er groot werd. Defensief hebben de jongeren een zéér sterke partij gespeeld. De wissel tussen Mertens en Isaias was bedoeld om vooraan wat meer op balbezit te kunnen spelen en zo de aansluiting van de middenvelders te bewerkstelligen."

Hayen: "Iets rechtgezet"

Nicky Hayen had het vooral in het eerste halfuur moeilijk om Demkine aan banden te leggen. Na de rust ging het heel wat makkelijker. "Dat klopt, ja," zo begon Hayen na afloop. "Demkine heeft zo'n speciale kapbeweging en zo kende ik een moeilijke start. Eén keer ik zijn acties kon doorgronden liep het voor mij makkelijker om hem af te stoppen. Na Lokeren moesten we vanavond gewoon iets rechtzetten. Toch schitterend hoe Peter (Delorge) Degryse uit de wedstrijd hield. Ook Coen (Burg) begint stilaan zijn draai te vinden. Nu zondag naar Aalst, dan kennen we meteen onze tegenstanders voor de kwartfinale van de beker."

Fiers: "3 dikke punten"

Filip Fiers kende niet zijn meest spetterende avond op Staaien. Er lukte de topschutter vrijwel niets. "Ach, ik mag er niet teveel over nadenken, dan verkwansel ik nog meer kansen," zuchtte Fiers na de douche. "Ik had enkele mogelijkheden om de 2-0 op het bord te brengen. Het veld was echter erg draasig en bij het naar doel trappen gleed mijn steunbeen vaak weg. Nu we hebben 3 punten en het zijn er 3 'dikke'. We gaan met goede moed naar Aalst."

Teppers: "Ervaring was nodig"

Patrick Teppers was wel erg verrast toen hij de tactische opstelling vernam. "Ja, ik moest mij vooral bezighouden met de opkomende Haagdoren op de rechterflank," glimlachte Teppers geheimzinnig. "Het was een beetje uitkienen wanneer ik mocht inschuiven, zeker na de rust toen Severeyns op de flank kwam spelen. De schrik voor een late gelijkmaker zat er toch wat in omdat het 2de doelpunt zo lang uitbleef. Uiteraard doen we een goede zaak in de rangschikking. Het is een prettig weekend in Bocholt, STVV wint en Genk verliest. Het is vaak anders geweest."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer