Westerlo nestelt zich in middenmoot: "Hopelijk wordt het niet te grijs"

MOESKROEN -

Westerlo ging op Moeskroen met een vertimmerd elftal de boot in. Met 2 op 12 na de winterstop moet de ploeg van Jan Ceulemans de komende maanden allicht vrede nemen met een plaatsje in de grijze middenmoot. "We hebben het voordeel van onze goede start op een paar weken te grabbel gegooid", zegt Rudy Janssens.

Jan Van Craen

BR>De wedstrijd op Moeskroen toonde nogmaals aan dat het Westerlo de laatste weken absoluut niet meezit. Jan Ceulemans moest bij de aftrap al een fel verzwakt elftal de wei insturen en na goed 20 minuten viel ook Benoit Thans gekwetst uit. Daarmee was de kelk niet geledigd. Bij een 1-1 stand kort na de rust moest Westerlo met 10 verder na de uitsluiting van Sadio Ba. De verdediger had evengoed een gele kaart kunnen krijgen. "Ik vond het een te zware sanctie", zegt Rudy Janssens. "In de geest van de wedstrijd was de beslissing volgens mij niet correct. Op die positie en met nog iemand die centraal op gelijke hoogte stond, moet je slechts geel trekken."

Met 10 tegen 11 hield Westerlo nog een kwartier stand tot Martic Moeskroen opnieuw op voorsprong bracht. De Kempenaars konden geen vuist meer maken en maakten niets meer klaar. "Normaal, denk ik", zegt Janssens. "Kijk naar onze bank van vandaag en je weet genoeg. We moeten op dit moment roeien met de riemen die we hebben. Jongens als De Coninck en Moons maken pas hun opwachting in het eerste elftal en zij moeten hun plaats zoeken. Toch ben ik minder ontgoocheld dan vorige week na het gelijkspel tegen Charleroi. Toen was er te weinig inzet terwijl we nu wel gevochten hebben voor elke bal. Als we niet met tien waren gevallen, had het anders kunnen lopen. Moeskroen wilde in de tweede helft wel, maar kon niet. Ze hebben ons nooit echt pijn kunnen doen. Alleen in het eerste kwartier lagen we echt onder. Nadien hielden we de boel redelijk goed onder controle. Maar het bleek een te groot nadeel te zijn om met 10 verder te moeten. We hebben ook niet de spitsen die je in dit soort omstandigheden met een lange bal de vuurlinie kunt injagen. Het zijn niet de types die op dat moment in de clinch gaan met een pak verdedigers. Dat maakt dat de afstanden tussen de linies te groot werden om nog veel rendement uit onze pocketspitsen te halen."

Door de 6de uitnederlaag van het seizoen nestelt Westerlo zich wellicht voorgoed in de middenmoot van het klassement. Kapitein Janssens hoopt de middelmaat de komende weken nog te kunnen doorbreken met enkele klinkende prestaties. "We zijn nu in de echte middenmoot verzeild geraakt. Ik hoop dat de rest van het seizoen niet al te grijs wordt. Belangrijk is dat we volgende week tegen Beveren opnieuw aanknopen met de zege. En er staan nog enkele andere mooie affiches op het programma om voor een kleurrijke uitschieter te zorgen. Vergeet niet dat Anderlecht nog naar het Kuipke komt."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer