Aimé Anthuenis: "Lommel overschreed grens van toelaatbare"

LOMMEL -

Lommel is niet alleen het zwarte beest van Club Brugge, ook Anderlecht krijgt stilaan een hekel aan de Limburgse club. Zaterdag remde een onvermoeibare thuisploeg de Brusselaars in hun rush naar de titel. "Bij momenten overschreed Lommel de grens van het toelaatbare", was de conclusie van trainer Anthuenis.

Yves Taildeman

BR>Als er één

kleine

wedstrijd was die manager Michel Verschueren zijn ploeg absoluut wou zien winnen, was het die tegen Lommel. Van den Boer, voorzitter van Lommel, is de grootste tegenstander van een BeneLiga, enkel een afstraffing kan hem op andere ideeën brengen. Maar Lommel staat pal achter zijn voorzitter. Het streed als een gewond dier voor elke bal, kwam 3 keer uit een verloren positie terug en verhinderde door de 3-3 dat Anderlecht 10 punten voorsprong zou tellen op provinciegenoot Genk. "Lommel heeft zeer viriel verdedigd", vond Anthuenis. "Wij wisten op voorhand dat dat de rijkdom was van deze ploeg, maar we hebben te veel duels verloren. Het waren altijd de onzen die vielen. In de eerste helft deed Koller dat zelfs wat te makkelijk. We zitten met veel geblesseerden. Radzinski is out tegen Brugge, Ekakia is geschorst. Nee, dat was geen voetbal meer. Ik vond ook dat Blareau de thuisspelers niet genoeg sanctioneerde. Onze technische spelers zijn niet beschermd. Er waren enkele gevallen waarvan ik dacht het het strafschop was. De penalty van Lommel wil ik op de tv-beelden nog eens zien. Haeldermans vroeg om een strafschop. Je voelde dat hij uitgelokt was. Maar ik wil ook niet de schuld geven aan de scheidsrechter. Bij de laatste goal zijn we te veel achteruit gekropen."

"Te weinig jongens durven bij balbezit de bal vragen."

Gelijk had Anthuenis. Anderlecht speelde zelf met zijn geluk. Aanvankelijk probeerde het tevergeefs met korte combinaties Lommel uit te tikken, terwijl de kandidaat-degradant veel te makkelijk met lange ballen de Anderlecht-verdediging uitspeelde. Net als in de heenmatch (ook 3-3) en de 4 voorbije jaren verspeelde Sporting 2 punten aan Lommel. "Het is hier elke keer moeilijk", zei Pär Zetterberg. "Maar daar hebben we deze keer zelf ook schuld aan. We waren te braaf in de duels. Elke keer waren zij gevaarlijk, terwijl wij twee keer scoorden uit stilstaande fasen. Te weinig jongens durven bij balbezit de bal vragen. We spelen te statisch. Het doet vooral pijn de gelijkmaker 2 minuten voor tijd te hebben geïncasseerd. Ik was ervan overtuigd dat de match gedaan was."

De algemene repetitie voor de topper tegen Club Brugge is niet echt geslaagd. "Ik had de wedstrijd tegen Club Brugge inderdaad liever met 2 punten meer aangevat. Maar er is geen man overboord. We moeten daarmee leren leven. Lommel heeft harder gestreden dan wij. Volgende week zal ons dat niet meer overkomen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer