Africa Cup: Ghana en Kameroen naar kwartfinales

LAGOS -

Ghana en Kameroen hebben zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de Africa Cup. Beide ploegen verloren wel en hebben evenveel punten als Ivoorkust en Togo, maar hebben een beter doelpuntensaldo.

BR>Ghana verloor met 0-2 van Ivoorkust. Doelpuntenmakers waren Kalou (45ste) en Sie (83ste). De Ivoriaan Sam Abouo van Lokeren stond van bij de aftrap op het veld.

Kameroen ging met 0-1 ten onder tegen Togo. Tchangai maakte in de 19de minuut de enige goal van de partij.

Algerije dicht bij kwartfinaleAlgerije heeft zich op de Afrika Cup op de drempel van de kwartfinales geposteerd. De Noord-Afrikanen begonnen het evenement in Lagos en Ghana met een gelijkspel en voegden daar zaterdagavond in Kumasi een 3-1-zege op Gabon aan toe. Zuid-Afrika is in deze groep B al zeker van een plek bij de laatste acht. Voor de Algerijnen lijkt dat een kwestie van tijd. Gabon kon hen in elk geval weinig in de weg leggen en helemaal niet meer na het verdwijnen van Eric Endo. Deze verdediger gaf de Algerijnse middenvelder Billel Dziri in de 26ste minuut een doodschop en kreeg rood. Met tien man waren de Gabonezen volstrekt kansloos. Ze stonden op dat moment al met 1-0 achter door een doelpunt van Farid Ghazi. Abdelhafid Tasfaout maakte er nog voor rust 2-0 van. Doelman Mendome voorkwam in de tweede helft een veel grotere achterstand. Gabon kwam in blessuretijd zowaar iets dichter bij door een treffer van invaller Mbanangoye. De reactie van Algerije kwam meteen na de aftrap. Dziri herstelde de marge van twee doelpunten met een fantastische trap met links.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer