Burgemeester Rome wil actie tegen extreemrechtse fans Lazio

ROME -

Burgemeester Francesco Rutelli van Rome is het extremistische gedrag van de fans van voetbalclub Lazio zat. Hij riep maandag de politie op in actie te komen om een einde te maken aan de neo-nazistische uitingen op de tribunes.

BR>Zondag was het tijdens de wedstrijd van Lazio tegen Bari weer raak. De fans van de thuisclub droegen onder meer een portret van de vroegere dictator Benito Mussolini met zich mee en lieten een spandoek zien met een eerbetoon aan de onlangs vermoorde Servische militieleider Arkan. De laatste maanden verschenen ook steeds vlaggen met swastika's en keltische kruizen tussen de supporters van Lazio.

"Ik ben voor vrijheid van meningsuiting", aldus de burgemeester. "Maar er zijn grenzen. Als de betamelijke en wettelijke normen worden overschreden moeten er straffen komen. Het is nu aan de politie om aan deze vertoningen een einde te maken".

Vrijdag deed voorziter Franco Sensi van AS Roma een oproep om de wedstrijden in het Olympisch Stadion van de hoofdstad te staken zodra er sprake is van fascistische uitingen op de tribunes. Volgens Rutelli worden daarmee de extremisten juist in de kaart gespeeld. "Er moet voor en na de wedstrijden worden opgetreden. Staken betekent veel publiciteit en dat is precies wat die mensen willen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer