Jos Heyligen geeft toe dat Racing Genk in de problemen zit

HASSELT/LA MANGA -

Jos Heyligen bekeek gisterenmiddag in het Spaanse La Manga de oefeninterland Noorwegen-IJsland. Zijn trip door Europa leverde nog geen concrete namen op die de slagkracht van Racing Genk op korte termijn kunnen verhogen. Toch worden er nu snel resultaten van de landskampioen verwacht. Heyligen weet dat, anders dreigt hij het kind van de rekening te worden. De zoektocht naar versterking wordt er alleen maar zwaarder door.

Luc MARTENS

BR>

Voorzitter Edgard Troonbeeckx zette gisteren zijn informatieronde verder. Na rust ging het vrijdagavond op Sclessin fundamenteel fout. Troonbeeckx wil absoluut weten waarom. Woensdag spreekt hij met Jos Heyligen. Ook gisteren weigerde Troonbeeckx commentaar te geven op de vraag of zijn trainer ter discussie staat. We confronteerden Heyligen in La Manga met die uitspraak en die reageerde uiterst verbaasd.

«Of ik ter discussie sta bij Genk? Daar weet ik niks van... Ik ben hier met Paul Heylen voor een scoutingsopdracht. Met de andere mensen van het bestuur heb ik geen contact meer gehad. Als de voorzitter geen commentaar wil geven over mijn positie als trainer is dat duidelijk... We zullen wel zien als ik terug in België ben.»

Waarna Heyligen snel overging tot de orde van de dag. Tijdens de vele uren in het vliegtuig kwam hij tot de conclusie dat Racing Genk wel degelijk in de problemen zit.

«We hebben na de winterstop goede en slechte periodes gehad. Die betere momenten tegen Westerlo en Standard hebben we niet kunnen concretiseren, we scoorden niet. Zo kom je in de problemen. Als je dan een tegengoal pakt, is het vertrouwen bij de spelers helemaal weg. De laatste zes matchen hebben we drie keer gescoord. Dat zegt genoeg.»

Dus gaat Racing Genk op zoek naar een nieuwe aanvaller. «Een spektakelvoetballer, iemand die het verschil kan maken, snel en creatief is,» zegde Heyligen. «Dat is geen gemakkelijke opdracht. De echte goede spelers zijn niet vrij of onbetaalbaar. We moeten snel handelen, maar mogen toch niet overhaast te werk gaan. Het moet deze keer een schot in de roos zijn.»

In de zoektocht naar een vervanger voor Strupar heeft Racing Genk al een pak kostbare tijd verloren. Stelde Jos Heyligen zich in die periode te braaf op?

«Te braaf. Wat is te braaf? Ik heb voor de aanwerving van Toni Brogno gepleit. Maar die was niet haalbaar voor ons. We wonnen daarna met 8-1 van Ingelmunster en dachten dat het met de eigen jongens plus Ban wel zou lukken. Een maand later blijkt dat het niet lukt. We hebben veel tijd verloren. Als we toen hadden ingegrepen, stonden we nu verder.»

Had Heyligen toen niet harder met de vuist op de tafel moeten bonken om toch nog versterking te krijgen?

«Ik heb de groep toen willen beschermen door in eerste instantie te kijken wat we zelf nog in huis hadden. Daarover is er ook overleg met het bestuur geweest. Het had geen zin te panikeren. Ik heb vertrouwen aan de huidige spelerskern gegeven, maar daardoor zitten we nu wel in de problemen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer