Beveren dicht bij 0-5 in Harelbeke

ANTWERPEN -

De kans is groot dat Beveren de drie punten van Harelbeke via de groene tafel terugpakt. Op 23 januari versloegen de West-Vlamingen Beveren met 6-3, maar ze stelden de Rus Diatel op, die de week voordien in de reservenwedstrijd uitgesloten werd met twee gele kaarten.

S.T./R.Co.

BR>"Dat betekent dat Diatel de week nadien automatisch geschorst was", stelt Jean-Pierre Vermaut, secretaris van het Sportcomité. "Eigenlijk moest hij de volgende reservenmatch aan de kant blijven, maar het is een basisprincipe van het bondsreglement dat een speler op de dag van zijn schorsing in geen enkel elftal van zijn club mag aantreden. Anders heeft schorsen geen zin meer. Iemand die een rode kaart krijgt in een eersteklassematch, mag ook niet bij de invallers meedoen.

Het feit dat de schorsing van Diatel vóór de wedstrijd tegen Beveren nog niet in

Sportleven

verschenen was, speelt geen enkele rol. Vanaf dit seizoen moeten de clubs zélf waken over de kaarten van hun spelers. De vermelding in het bondsblad komt er steeds nadat de schorsing al heeft plaatsgehad."

De klacht van Beveren kwam nog niet op de bondszetel aan, maar de Wase club heeft dertig dagen tijd om officieel te reageren. "Geen probleem", aldus voorzitter Frans Van Hoof. "We zijn de reglementen grondig aan 't uitpluizen, en indien die ons gelijk geven, dienen we zeker klacht in."

Geert Sustronck, voorzitter van Harelbeke, weigert te reageren op de affaire. "Zolang ik geen weet heb van een klacht, zwijg ik. Beveren moet eerst bewijzen waar wij in de fout zijn gegaan en dan pas geeft Harelbeke zijn versie. Ik ga niet pleiten via de pers."

Lommel-STVV

Ook Lommel en STVV zijn onrechtstreeks betrokken bij het dispuut tussen Beveren en Harelbeke. In theorie kunnen zij mee op de kar van de Waaslanders springen. Derdenverzet, zoals dat heet. Maar voorlopig is het zover nog niet. De Lommelse voorzitter Dirk Vanden Boer: «Een beslissing terzake is nog niet genomen. Maar wij gaan ons daarover wel beraden. Wij hebben in ieder geval belang bij de uitkomst van die zaak. We zullen ze dan ook op de voet volgen.»

Ludwig Sneyers, advocaat en administratief manager van STVV, voelt er dan weer niets voor om olie op het vuur te gooien. «Het sportieve element moet prevaleren. Ik vind het voldoende dat de rechtstreeks getroffen club, in casu Beveren, de zaak aanhangig maakt. Zelf ook verzet aantekenen, zie ik niet zitten. Dit is voor ons geen agendapunt.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer