Emilio Ferrera praat vandaag met Beveren: "Ik wil een contract van vijf jaar"

BEVEREN -

Emilio Ferrera onderhandelt vandaag met Marc Pinson, manager van Beveren, over verlenging van zijn contract. De huidige verbintenis loopt eind mei af. Beide partijen hopen nog deze week overeenstemming te bereiken om de succesvolle samenwerking verder te zetten.

S.T.

BR>"Voor 15 februari wil ik zekerheid", aldus Ferrera. "Ik gaf mijn job in het onderwijs op en moet aan de toekomst van mijn gezin denken. Bovendien is het niet goed voor de stabiliteit van de ploeg als het constant gissen blijft naar de toekomst van Emilio Ferrera. Kijk maar naar AA Gent: ik wijt het aan alle geruchten rond Sollied dat de Buffalo's de jongste tijd weinig punten behaalden.

Ik wil graag in Beveren blijven. Deze club heeft me de kans gegeven me waar te maken in eerste klasse. Vooral voorzitter Frans Van Hoof ben ik dankbaar. Ik wil mijn lot aan het zijne koppelen. Blijft hij slechts één jaar voorzitter, dan teken ook ik niet langer dan één jaar. Kan hij mij verzekeren dat-ie nog lang bij Beveren blijft en zijn club niet in een fusie betrekt, dan wil ik me op langere termijn binden.

Sterker nog, in dat geval vraag ik een contract van vijf jaar. Dat is veel. Maar Beveren ontslaat niet snel trainers. Ook na de mindere seizoenstart mocht Gzil blijven. Dat betekent dat het bestuur fatsoenlijk met zijn werknemers omgaat. "

"Daarbij, ik zie mogelijkheden om deze club uit te bouwen tot een subtopper. Akkoord, aan het einde van het seizoen zullen enkele basisspelers vertrekken. Maar de club is sterk genoeg om waardige vervangers aan te trekken én er lopen op de Freethiel goede jeugdspelers rond. Maar het proces van degradatiekandidaat tot subtopper duurt jaren, vandaar mijn vraag voor vijf seizoenen. Wat als ze niet willen ingaan op die vraag? Ach, we zien wel."

Ook het bestuur wil snel beslissen. "Uiteraard willen we graag met Ferrera verder", stelt Frans Van Hoof. "We gaan ervan uit de zaak deze week af te ronden. Over een termijn praat ik nog niet. Ik wil eerst zijn visie op het verhaal horen. Pas als Ferrera bijtekent, beginnen we aan de voorbereiding op het volgende seizoen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer