Negentig mensen op straat door sluiting Fehrer Tessenderlo

De directie van Fehrer Benelux in Tessenderlo, een toeleveringsbedrijf voor de automobielsector, heeft donderdag zijn intentie tot sluiting bekendgemaakt.

Belga

Bij het bedrijf werken in totaal negentig mensen, onder wie zeventig arbeiders en twintig bedienden.

De werknemers van Fehrer Benelux hebben na de aankondiging spontaan het werk neergelegd, liet vakbondssecretaris Eddy Kellens van het ACV weten. Net na de middag hebben de werknemers op een personeelsvergadering beslist dat ze voor 48 uur het werk zullen neerleggen.

De sluiting komt niet geheel als een verrassing. Het Duitse moederbedrijf boekte de laatste vijf jaar financiële verliezen. Dat was ook het geval voor de vestiging in Tessenderlo. Zij kampte bovendien met een hoge schuldenlast en een gebrek aan orders. Ook de sterke concurrentie in de automobielsector speelde het bedrijf parten.

De vakbonden gaan het personeel meer uitleg verschaffen op een personeelsvergadering. Daarin zullen de werknemers ook opgeroepen worden om voor 48 uur het werk neer te leggen. Normaal gezien worden volgende week dinsdag de gesprekken omtrent een sociaal plan opgestart.

Fehrer Benelux maakt hoofdkussens voor onder meer de Volkswagen Golf en voor Peugeot.

Aangeboden door onze partners